Hoogbegaafdheid

Je bent breed georiënteerd en vindt bijna alles interessant. Je richt je meer op inhoud dan op vorm of ziet juist de meest fantastische patronen in vorm en inhoud samen.

Je denkt, analyseert en schakelt snel, bent een kei in het vinden van oplossingen en het leggen van niet voor de hand liggende relaties.

Je denkt op meerdere niveaus tegelijk, chaotisch bijna, bij voorkeur in beelden of wolken, en gaat regelmatig zo snel dat je jezelf niet kunt bijhouden.

Je hebt genoeg aan een half woord en leest tussen de regels door. Je bent wars van kaders: zelf uitzoeken, beslissen en doen.

Begeleiding hoogbegaafden

Binnen IDEE bied ik, Peter Spelbos, al vanaf 2002 therapeutische begeleiding aan hoogbegaafden en cliënten met een hoog IQ.

Ik help je je weg in het leven te vinden en orde te brengen in de chaos die je wellicht ervaart. Rust en evenwicht in te bouwen in je werk of studie. Ik leer je hoe je het fijn kunt hebben met partner, kinderen, vrienden en familie.

Je krijgt handvatten om anders om te gaan met jezelf en anderen. Hoe effectiever gedrag te ontwikkelen zoals discipline en leren leren, en jezelf begrenzen in denken en doen. Ik leer je, mocht dat nodig zijn, assertiever worden.

Ook het anders kaderen van traumata van vroeger zoals pesten, afkeuring, buitensluiting, labeling door ggz, en het omgaan met add/autisme-achtige zaken hoort daarbij.

Plus natuurlijk het ontwikkelen van je talenten, je weg vinden binnen bedrijf en organsiatie, en een baan zoeken en vinden die bij je past.

Voel je welkom
Peter Spelbos, hoogbegaafd therapeut, lid mensa.

Werken met Spelbos

Een combinatie van begeleiding een op een met groepstraining is ijzersterk. Kijk daarom ook eens bij onze korte training voor hoogbegaafden, genaamd Werken met Spelbos.

www.hoogbegaafd-idee.nl

Kijk op www.hoogbegaafd-idee.nl als je meer wilt weten over wat ik voor je kan betekenen inzake problemen rondom hoogbegaafdheid.