Relatietherapie

Het kan zijn dat je er niet meer uitkomt met z'n tweeën. Omdat jullie je aan elkaar ergeren en daarin vast blijven zitten. Omdat je meer verbinding wilt met je partner maar dat niet voor elkaar krijgt. Omdat je niet meer weet of je nog wel van de ander houdt. Of omdat er een derde in het spel is en alle zekerheden nu weg zijn. Omdat, omdat.

In onze gesprekken onderzoeken we samen wat er speelt en leggen dat helder voor jullie neer, zodat je ernaar kunt kijken en erover praten. Welke negatieve patronen er zijn ontstaan en wat ieders aandeel hierin is. Wat jullie met elkaar hebben uit te zoeken om liefdevol verder te kunnen.

Onder begeleiding leren jullie op zodanige wijze met elkaar communiceren dat problemen echt bespreekbaar worden. Jullie leren elkaar beter begrijpen en komen dichter bij elkaar te staan waardoor de tevredenheid en het plezier in elkaar groeien. Liefdevolle verbinding wordt weer mogelijk en er is weer ruimte voor houden van en intimiteit.

En weet dat omdat jullie bereid zijn om met elkaar in gesprek te gaan en uit te zoeken hoe het zit tussen jullie, dit sowieso een positieve invloed op de relatie heeft.

Onze aanpak

We werken praktisch en oplossingsgericht maar gaan ook de diepte in, met aandacht voor jullie persoonlijke verhaal en de doelen die jullie je hebben gesteld. Het is OK als je daarbij elk een eigen insteek hebben; dat lijkt misschien ingewikkeld maar is voor ons goed werkbaar.

De eerste sessie vertellen jullie je verhaal en maken we samen een analyse. Op basis hiervan kijken we naar hoe het traject eruit zal zien, waarbij we graag vermelden dat de meeste stellen genoeg hebben aan 3 tot 5 sessies. Als het vertrouwen is beschaamd of als er ingewikkelde problemen spelen, kunnen trajecten langer duren.

Onze methodes zijn geënt op die van Sue Johnson (EFT), Vansteenwegen, Willi, Transactionele Analyse en Systemisch Werken. Op basis hiervan en onze jarenlange ervaring in relatiebegeleiding, hebben we een eigen manier van werken ontwikkeld die zeer effectief is.

Uiteraard kan het ook zo zijn dat je in het traject besluit uit elkaar te gaan. Relatietherapie is geen wondermiddel; wat we geleerd hebben in het werken als relatietherapeut is dat 'het willen' van de partners het belangrijkste middel is om de relatie te verbeteren.

We kijken nergens van op en gaan zorgvuldig met jullie problemen om. We hebben elk meer dan 12 jaar ervaring als relatietherapeut.

Relatieweekend

Wanneer jullie weinig tijd hebben of bang zijn dat jullie het laten versloffen, kun je ook een intensief traject volgen, ons Relatieweekend.

In de praktijk blijkt dat meerdere gesprekken in een korte periode helpen om sneller dieper op de problemen in te gaan. Een Relatieweekend geeft daarom vaak een beter resultaat dan gesprekken gespreid in de tijd.

[Relatieweekend]

Assertiviteitstraining

Velen die bij ons in relatietherapie zijn, volgen op enig moment onze assertiviteitstraining opdat ze zodanig gedrag ontwikkelen dat ze beter (anders) met zichzelf en hun partner kunnen omgaan. Aanbevolen.

[Assertiviteitstraining]

Conny Heuvelman
& Peter Spelbos

Ervaren therapeuten met oog voor detail en ruimte voor het afwijkende. Die niet alleen werken op het vlak van de verbinding maar ook raad weten met ingewikkelde problematiek.

Interview met Christelle en Tom

Over de relatietherapie die ze volgden bij Conny Heuvelman.

[Interview Christelle en Tom]