Colofon

Op deze site bieden we informatie aan cliënten en mogelijke cliënten van IDEE, zowel personen als organisaties, over wat IDEE voor hen kan betekenen.

Daarnaast maken we informatie over tal van zaken op het vlak van de persoonlijke psyche voor een brede groep belangstellenden inzichtelijk.

De site is sinds mei 2003 in de lucht. Het concept heb ik, Peter Spelbos, in de loop van de jaren ontwikkeld. De site, vind ik, weerspiegelt door de teksten en layout goed hoe wij met ons vak omgaan.

Over de bezoekersaantallen ben ik zeer tevreden. Het aantal unieke bezoekers ligt rond de 400.000 en het aantal paginahits rond de 700.000 per jaar.

Teksten en copyright

Alle teksten zijn geschreven door mij, Peter Spelbos, tenzij dit anders staat aangegeven. De rechten van deze site betreffende naam, pagina's, teksten en layout berusten ook bij mij, tenzij dit anders staat aangegeven.

Overname van (delen van) teksten is toegestaan mits de bron duidelijk wordt vermeld.

Illustraties

De illustraties op deze site zijn voornamelijk afbeeldingen van werken van kunstenaars uit het begin van de 20e eeuw. Dit is een eerbetoon aan de betreffende kunstenaars. De vertegenwoordigde scholen zijn onder meer het expressionisme, kubisme, abstract expressionisme, fauvisme, surrealisme en post-impressionisme.

Privacy verklaring

Persoonlijke informatie die wij binnenkrijgen via telefoon, e-mail of deze site wordt niet doorgegeven aan derden. Niet de overheid, noch de verzekeraars, noch patiëntendossiers en dergelijke.

Wel gebruiken we de e-mailadressen om informatie over het trainingsprogramma rond te sturen. Indien iemand dit niet op prijs stelt, kan hij dit melden; zijn gegevens worden meteen gewist.

Technische gegevens

De site, oorspronkelijk in 2003 gemaakt voor een resolutie van 800 bij 600 pixels, heb ik in 2006/2007 omgebouwd naar een die geschikt is voor een resolutie van 1024 bij 768 en hoger.

In 2012 kreeg de site een complete make-over. Ze is toen gemoderniseerd en toegankelijk gemaakt voor tablets en grote schermen. Sindsdien maak ik ruimer gebruik van CSS in combinatie met JavaScript. Ook heb ik toen een content management systeem (CMS) dat onder javascript draait gemaakt. De site is ook overgegaan van het Windows- naar het Linuxplatform (php).

De huidige versie, editie 5, stamt uit 2014. De site is opnieuw gemoderniseerd en compleet herschreven in html5. Het deel onder Wordpress uit 2012 is weer geschrapt. Middels CSS3 is de site nu ook makkelijker leesbaar op kleine schermen. In 2015 is de site adaptief gemaakt voor alle soorten schermen.

Editors die ik gebruik zijn Coffeecup en Kladblok. Het grafische programma is de GIMP onder Linux en Windows7. Ik test met Mozilla onder Linux en met Explorer, Chrome en Mozilla onder Windows.

Andere IDEE websites

In de loop der jaren zijn er diverse IDEE websites bijgekomen - en weer verdwenen. Een over hoogbegaafdheid - www.hoogbegaafd-idee.nl kan ik je van harte aanbevelen.

Suggesties

Suggesties en op- en aanmerkingen zijn natuurlijk altijd welkom.
Peter Spelbos