Keuze van beroep en loopbaan

Een medewerker die niet of niet meer op zijn plek is in een bepaalde functie, heeft weinig toegevoegde waarde voor een organisatie.

De kans is groot dat hij zijn werk met weinig plezier doet en er minder uithaalt dan een ander, die wel een goede match met die functie heeft.

Vanuit de organisatie gezien ben je zo'n medewerker liever kwijt dan rijk. Maar waar moet die persoon heen? Wat ligt hem dan wel?

Loopbaanadvies: Methode Savickas

De methode die wij gebruiken, is gebaseerd op die van Mark Savickas, een Amerikaanse psycholoog.

Het is een beproefde kortdurende methode die inzicht geeft in iemands' kwaliteiten en talenten, en wat iemand drijft in het leven. Ook krijg je een goed idee van waar hij op zijn plek zou zijn en welke functies hem goed passen.

De methodiek is effectiever dan die waarbij allerlei testen worden afgenomen om te kijken wat iemands' capaciteiten zijn. Dat is immers zelden de belangrijkste reden waarom een bepaalde functie iemand wel of niet past.

We hebben een gelaagde, persoonlijke aanpak en werken resultaatgericht en kortdurend. We zijn daarbij down-to-earth.

Onze cliënten

- Ondernemers, zelfstandigen, ZZPers en medewerkers van organisaties en bedrijven die aan zichzelf willen werken.

- Organisaties en bedrijven die voor medewerkers professionele begeleiding op het psycho-sociale vlak zoeken.

- Organisaties en bedrijven die bereid zijn medewerkers te faciliteren die samen met ons aan zichzelf willen werken.

Pragmatisch herkaderen

Wij helpen werkenden anders om te gaan met dat waarmee ze worstelen. Bieden een steuntje in de rug. Reiken kennis, kaders en handvatten aan zodat ze snel weer op eigen kracht verder kunnen.

De ontwikkeling van de gehele persoon staat hierbij voorop. Natuurlijk vergeten we niet de belangen van andere betrokkenen.