Interviews cliënten coaching

Namen en foto's zijn gefingeerd.

"Een burnout maakt een hoop los"

Eddy (45). "Een burnout heb je niet ineens als je 's ochtends opstaat. Dat sluipt er in, en heeft alles te maken met verkeerd aangeleerd gedrag. Achteraf gezien ging dat bij mij eigenlijk al mis in de puberteit, op de middelbare school." Eddie [46] liep in het voorjaar van vorig jaar vast. In zijn werk, in zijn hoofd.

Hij volgde ruim een half jaar individuele sessies bij Conny en aansluitend de assertiviteitstraining, gevolgd door een individueel eindgesprek, waar zijn werkgever bij kwam zitten. Inmiddels is hij weer aan het werk: "Ik maak me wat minder druk om dingen."

[Lees verder]


"Je hoeft niet alles zelf te doen"

Daisy (25). "De sfeer op mijn werk is goed, maar er wordt heel hard gewerkt. Per week deed ik thuis gemakkelijk tien uur extra, bovenop mijn contract van veertig uur. En in de vakantie bleef ik gewoon mijn mail checken. Iedereen deed dat." Tijdens een tussengesprek kreeg Daisy (25) te horen 'dat ze niet meer zo energiek was als eerst.'

"Toen barstte de bom", vertelt ze. Door het volgen van een assertiviteitstraining en een aantal individuele sessies merkte ze tot haar verbazing dat het helpt om je emoties onder woorden te brengen.

[Lees verder]