E-zine Januari 2013

Inhoud


Oude nrs


Agenda

[Meer]
Redacteur

Workshops

Kijk hieronder voor het programma. Ga naar Vrouwenmaand voor meer informatie. De locatie is ons kantoor in Haarlem en opgeven kan via IDEE.

De moeder-dochterrelatie - Conny Heuvelman

Wo 23 jan 2013, 19.30-21.30u, 10 € pp.

De maand begint met een interactieve lezing over waar het voor een vrouw mee begint, de Moeder-dochterrelatie.

Hoe overleef ik mijn man - Conny Heuvelman

Za 26 jan 2013, 10-13u, max 10p, 17,50 € pp.

De vrouw is zo veelzijdig, krachtig en mooi - wat moet ze nou met een man? In deze speelse workshop kijken we hoe je als vrouw je relatie met je partner op optimale wijze vormgeeft en toch het vrouwelijke kunt behouden. Tips, praktische adviezen, handvatten, en analyze van jouw relatie.

Opstellingsavond - Conny Heuvelman

Ma 11 feb 2013, 19-22u, max 10p, 17,50 € pp.

Het thema van de avond is vrouw-zijn.

Conny Heuvelman is (relatie-)therapeut en eigenaar van IDEE Therapie & Training.

Conny heeft haar achtergrond in de psychiatrie en gezondheidszorg, de HRM-wereld, het onderwijs, en de trainings- en coachingswereld. Ze is goed in het uiteenrafelen van interactiepatronen en relaties, en ze vervolgens opnieuw vormgeven. Ze heeft een hoog EQ en werkt op een dynamische, invoelende wijze, met een voorliefde voor systemisch werken.

Site: www.idee-tt.nl

Je eigen kledingstijl - Yvette Mutsaers

Za 26 jan 2013, 14-17u, max 8p, 17,50 € pp.

Volg je de mode of draag je alleen dat wat echt bij jou past? In deze workshop leer je welke kledingstukken wel en niet bij jou passen en waarom. Je krijgt praktische tips voor hoe je de sterke kanten van je uiterlijk kunt benadrukken. Trends en maten spelen hierbij geen rol. Je kunt ook vragen stellen over je meegebrachte kledingstukken.

Yvette Mutsaers is persoonlijk styliste en geeft kleur- en kledingadviezen zowel individueel als aan groepen.

In haar advisering probeert zij de mooiste en sterkste kanten van iemand naar voren te halen. In haar werk combineert ze haar passie voor vorm en kleur met haar grote interesse voor het innerlijk van de mens. Haar motto is: "Schoonheid zit in iedere mens, je hoeft het alleen maar te accentueren."

Site: www.ympersoonlijkestyling.nl

Held in mij - Sandra de Weijze

Di 5 feb 2013, 19-22u, max 10p, 17,50 € pp.

De held, wie is dat? En waar gaat zij naar toe? Beeldend kunstenaar, dichter en prentenboekmaker Sandra de Weijze neemt je mee op reis in je eigen verhaal. Je schrijft en tekent je eigen avontuur en maakt een eigen beeldverhaal. Voorbeelden uit de beeldende kunst zetten de ramen van de bovenkamers wijd open. Speels, met humor, spanning en fantasie. Een inspiratieworkshop.

Sandra de Weijze is een begenadigd beeldend kunstenaar, schrijver, dichter, illustrator en docent beeldende vorming.

Zij schildert, en schrijft en tekent prenten-boeken en beeldgedichten. Zij schrijft poëzie, maakt illustraties in opdracht en werkt samen met Hans Richter aan animatiefilmpjes. Zij ontwikkelt projecten kunsteducatie en geeft les in tekenen, schilderen, schrijven en poëzie.

Site: www.sandradeweijze.nl

Vrouw en vitaliteit - Marga Gooren

Do 7 feb 2013, 19-22u, max 10p, 17,50 € pp.

Je bent gezond, je voelt je sterk en zit lekker in je vel. Je hebt tomeloze energie. Wie wil dat niet? Maar 82% van alle vrouwen ervaart stress en vermoeidheid, soms zelfs lichamelijke klachten. In de workshop gaan we op een positieve manier aan de slag met je energiebronnen. Je krijgt handvatten voor een gezond en fit leven. Je leert hoe je optimaal kunt functioneren en van het leven genieten.

Marga Gooren is huisarts en healthcoach. Na 10 jaar werken als huisarts, startte ze Aqua & Lime Health Coaching.

Lichaam en geest zijn één en beide hebben aandacht nodig om als geheel gezond te zijn. Hier kwam ze achter toen ze als huisarts werkte en ontdekte dat de oplossingen die de Westerse medische wereld biedt, zelden afdoende zijn. Nu leert ze als Health Coach vrouwen goed voor zichzelf te zorgen op zowel lichamelijk als geestelijk niveau.

Site: www.aqua-lime.biz

Stilstaan bij je loopbaan - Sanne Hoogervorst

Wo 30 jan & vr 8 feb 2013, 9.30-11.30u, max 5p, 12,50 € pp.

Elke deelnemer beantwoordt zeven eenvoudige vragen over haar loopbaan terwijl de anderen luisteren. Het is belangrijk om bij deze vragen stil te staan. Met deze methodiek kom je er in korte tijd achter wie je bent, wat je kunt en wat je graag wilt. En natuurlijk ook wat je wilt veranderen. Het is intensief maar erg leuk om te doen.

Sanne Hoogervorst is een ervaren loopbaancoach, outplacementconsulent en looppbaantrainer.

Ze coacht mensen die vastgelopen zijn in hun werk, of die hun loopbaan een nieuwe impuls willen of moeten geven, bij het vinden van een antwoord op de vragen Wat voor werk past me? Waar kom ik het best tot mijn recht? En hoe kom ik daar? Cliënten verwerven vertrouwen om in beweging te komen en een passende volgende loopbaanstap te zetten.

Site: www.sannehoogervorst.nl

Je eigen kledingstijl - Yvette Mutsaers

Za 26 jan 2013, 14-17u, max 8p, 17,50 € pp.

Volg je de mode of draag je alleen dat wat echt bij jouw figuur past? In deze workshop leer je welke kledingstukken wel en niet bij jouw lichaamsbouw passen en waarom. Je krijgt praktische tips voor hoe je de sterke kanten van je figuur kunt benadrukken. Trends en maten spelen hierbij geen rol. Je kunt ook vragen stellen over je meegebrachte kledingstukken.

Yvette Mutsaers is persoonlijk styliste en geeft kleur- en kledingadviezen zowel individueel als aan groepen.

In haar advisering probeert zij de mooiste en sterkste kanten van iemand naar voren te halen. In haar werk combineert ze haar passie voor vorm en kleur met haar grote interesse voor het innerlijk van de mens. Haar motto is: "Schoonheid zit in iedere mens, je hoeft het alleen maar te accentueren."

Site: www.ympersoonlijkestyling.nl

Vrouw en stem - Henriette Middelkoop

Do 31 jan 2013, 19-22u, max 10p, 17,50 € pp.

In deze workshop werk je aan de relatie tussen je stem en je persoonlijkheid. In die relatie wordt duidelijk wie je in alle veelzijdigheid bent en wat je daarvan aan de buitenwereld kenbaar maakt. De trilling van je stem raakt je gevoel, maakt je bewust, losser en brengt je meer in contact met jezelf; je wordt je bewuster van je eigen kwaliteiten.

Henriette Middelkoop is muziektherapeut en heeft een praktijk voor stem, lichaamswerk en persoonlijke groei.

Henriette werkt zowel vanuit de persoonlijke als de fysieke kant van de stem. Door te werken met stem en lichaam laat ze je ervaren hoe plezierig het is om jezelf voluit te laten horen. Of je nu zingt, praat, schreeuwt, joelt, juicht of huilt; op het moment dat je er volledig aan toe geeft en er stem aan geeft, krijg je ruimte, beweging en vrijheid.

Site: www.eigenstem.nl