E-zine December 2013

Inhoud


Oude nrs


Agenda

[Meer]
Persoonlijk Leiderschap

In oktober was het zover. De eerste editie van de training Persoonlijk Leiderschap ging van start. Vier dagen stoeien met deelnemers over hoe zij hun leven vormgeven en daarin zichzelf leiden. Want wat is nu fijner dan voor jezelf te weten dat je op de voor jou goede weg bent.

De essentie van de training is dat je zicht krijgt op:
- waar kom ik vandaan
- hoe ziet het er nu uit
- waar ga ik naar toe
- en wat heb ik nodig en te doen om te komen waar ik wil zijn.

Natuurlijk heeft niet iedereen helder waar hij naar toe wil maar door bezig te zijn met waar je vandaan komt en waar je nu staat, doe je een schoonmaak waardoor je zicht op wat je wilt, hoe je in het leven wilt staan, helderder wordt.

De deelnemers hadden ieder al een training assertiviteit bij ons gevolgd. Wij kennen hen en zij kennen ons. Wat samen aan deze thema's werken heel fijn maakt.

Deze training zat al jaren in het vat, alleen was er elke keer een reden om hem niet neer te zetten. Dus ook met onszelf waren we met de essentie van de training bezig geweest: welke stap hebben we te zetten om het te doen. Zelf vond ik het dan ook een kick om weer te ervaren hoeveel plezier en energie ik krijg in het ontwikkelen en doen.

Dus op naar editie 2 in februari 2014. Als je een assertiviteitstraining of vergelijkbaar bij ons hebt gevolgd kun je na telefonische aanmelding hier aan mee doen. Voor de 2e editie hebben we nog een speciaal tarief: zakelijk 275 euro exclusief btw, particulier 200 euro incl. btw.

Verder lezen over deze training? Ga naar [Training Persoonlijk Leiderschap]

Le Nabis

Gauguin, Bonnard, Denis -
Profeten van de avant-garde.
Hermitage Amsterdam
14 sep 2013 - 12 mrt 2014

Tot maart 2014 besteedt de Hermitage Amsterdam aandacht aan de Nabis, een kleine maar invloedrijke groep jonge Franse kunstenaars van eind negentiende en begin twintigste eeuw.

Nabis betekent in het Hebreeuws ‘profeten.’ Hun grote voorbeeld was Paul Gauguin en sleutelfiguren van de groep waren Pierre Bonnard (1867–1947) en Maurice Denis (1870–1943).

De Nabis vormden een onmisbare schakel tussen het impresionisme van de 19e en expressionisme van de 20e eeuw. In het algemeen worden ze tot de moderne, vroeg-expressionistische kunst gerekend.

In plaats van losse beelden, impressies, vast te leggen, wat de impresionisten in essentie deden, probeerden ze emotie, gevoel en gedachten te verbeelden. En dat dezen ze goed.

Ook op onze site kun je werken van bijvoorbeeld Gauguin vinden, zoals: Paul Gauguin, Portrait de jeune fille Vaite Goupil uit 1896,

Te zien in de Hermitage Amsterdam tot en met 12 maart 2014. bonnard