Boosheid & agressie

Leren omgaan met eigen frustratie, boosheid en agressie en positiever in het leven te staan.


Naar gedrag

Of je nu regelmatig woedend bent, uit je dak gaat en je partner uitscheldt of zelfs slaat, of dat je steeds conflicten hebt met je leidinggevende of collega: uiteindelijk levert je dat buiten verdriet maar weinig op.

Wij kunnen je helpen om van je nare, vervelende gedrag af te komen. We werken al vanaf 2002 met cliënten met klachten op het vlak van boosheid, woede en agressie. We zijn, durven we te stellen, specialisten in begeleiding van mensen met boosheid en agressie, specialisten in anger management.

We hebben alles gezien en weten van de hoed en de rand. We begrijpen en kennen de verhalen achter de boosheid. We geven handvatten en brengen diepte aan, geven antwoorden op het 'waarom' en staan naast onze cliënten.

De chique zakenman die elk weekend uit zijn dak gaat, de vrouw die haar man treitert, de gozer die woedend door het leven gaat, de meester crimineel die geregeld te heftig reageert.

Discretie verzekerd.

Boosheid en agressie

Boosheid en agressie zijn vormen van oeroud gedrag dat bij de mens hoort en dat, mits binnen de juiste context en met mate gebruikt, nut kan hebben. Mensen die bij ons komen om hieraan te werken, zijn hierin echter een grens overgegaan.

De misvatting is dat iedereen die dat boze gedrag laat zien, niets anders in huis heeft. Dat is niet zo. Meestal zijn er in de ogen van degene die boos wordt, geldige redenen waarom hij zo boos doet. En als je dan daarop ingaat en doorvraagt, zit daar bijna altijd een verhaal achter. Dikwijls een verhaal over pijn en verdriet, verontwaardiging, miskenning, en er niet bij horen.

Door met dit alles op een therapeutische manier te werken, kan zo-iemand het boze en agressieve gedrag afleren en ander, positiever en effectiever gedrag, aanleren.

Training

Geregeld ook adviseren we naast begeleiding rondom boosheid een op een deelname aan onze boosheidstraining.

[Boosheidstraining]

Volgende pagina:

Levensfases - Periodes in je leven die zich onderscheiden door specifieke gebeurtenissen, rollen en verwachtingen.

Over boosheid en agressie

Wat is agressie - Agressie aspecten - Boosheid & woede - Oorzaken van agressie - De omstandigheden - Er niet bij kunnen - Agressie theorieën - Vechten of vluchten - Grip op je agressie - Agressieregulatie - Documentatie - Agressietherapie

Nuttig

Onze begeleiding - Jij & de anderen - Boosheid & agressie - Levensfases - Verlies & rouw - Burnout & zo - Rondom werk - Existentiële zaken - Assertiviteitstraining - Boosheidstraining - Persoonlijk Leiderschap - Relatietherapie - Relatieweekend - Relatieadvies

Interessant

Psychische klachten - Angst - Subassertiviteit - Boosheid & woede - Stress - Burnout - Groeipijn - Eenzaamheid - Depressiviteit - Relatieproblemen - Emotionele problemen - Verdriet & rouw - Psychose - Eetproblemen - Hoogbegaafdheid - Twee werelden