Assertiviteitstraining Bootcamp
Heb je interesse in een assertiviteitstraining in een rustiger tempo? Kijk dan hier.

Bootcamp-versie

Gebaseerd op onze reguliere assertiviteitstraining hebben we een bootcamp-versie ontwikkeld die je in een kleine week doorloopt.

Voor diegenen die in een korte periode vol aan de bak met zichzelf willen gaan.

Ruimte innemen en doen wat je belangrijk vindt, de ander vertellen waar het op staat, 'nee'-zeggen, krijgen wat je wilt: het is maar weinigen gegund dat ze dat zomaar kunnen. Niet naar collega's, niet naar de partner.

Gelukkig kun je dit leren. Het eenvoudigst doe je dat in een groep, samen met anderen die met gelijksoortige problemen worstelen. In onze bootcamp assertiviteitstraining, een persoonlijk ontwikkeltraject in een groep.

Voor wie

De assertiviteitstraining is ontwikkeld voor diegenen die moeite hebben zich op hun werk en/of in relaties assertief te uiten of grenzen te stellen, of die zich in hun gedrag afhankelijk opstellen. Hij is ook geschikt voor diegenen die subassertief en té assertief gedrag afwisselen.

Het is tevens een brede, gelaagde training op het vlak van persoonlijke groei en ontwikkeling, geschikt voor iedereen die meer over zichzelf in relatie tot anderen wil leren.

Deze versie, de assertiviteitstraining bootcamp, is speciaal bedoeld voor degenen die in een intensieve week het traject willen doorlopen.

Na afloop

Na afloop heb je meer zicht op je eigen gedrag en dat van anderen, ben je sociaal vaardiger, en beter in staat de eigen grenzen te bewaken.

Je gaat zorgvuldiger om met emoties en treedt lastige situaties zelfbewuster tegemoet. Je communicatie is opener en je bent sterker en persoonlijker in de omgang.

Je weet beter hoe je in elkaar steekt, waar je vandaan komt, en hoe het bij jou werkt: wie ben ik nou?

Wat leer je zoal in de training?

Het is een doe-training op HBO/HBO+/WO niveau gericht op het aanleren van ander gedrag, in het bijzonder de vaardigheid om op verschillende niveaus, zowel persoonlijk als in werk, beter contact te maken met jezelf en anderen, en daarbij duidelijker te krijgen wat je denkt en voelt.

Concreet leer je:
- Niet weglopen maar erbij blijven
- Je omgang met anderen verbeteren en verdiepen
- Op een stevige manier kwetsbaar zijn
- Beter je grenzen bewaken en nee zeggen
- Leren hoe je overkomt en wat je gedrag teweeg brengt
- Makkelijker omgaan met eigen en andermans emoties
- Opener zijn en jezelf op een ontspannen manier uiten
- Je niet laten overspoelen door omstandigheden
- Eventuele boosheid en agressie omvormen
- Je mening geven, ook aan leidinggevenden
- Makkelijker omgaan met conflicten en kritiek
- Makkelijker omgaan met afwijzing en angst
- Makkelijker feedback geven

Je leert hoe je in elkaar steekt en wat de interne hobbels zijn achter je gedrag. Je krijgt duidelijker wat je wilt in het leven en hoe je dat vertaalt naar gedrag.

Hoe zit de training in elkaar?

Het is een stevige training met meerdere lagen waarbij de aanpak én persoonlijk én groepsgericht is.

Het zwaartepunt ligt bij een set oefeningen met thema's die voor iedereen herkenbaar zijn zoals contact maken, veiligheid creëren, ruimte innemen, kritiek en waardering geven en ontvangen, feedback geven, omgaan met machtsverschillen, grenzen stellen, 'nee'-zeggen, emoties voelen en verwoorden, jezelf onthullen.

Deze oefeningen, in feite aanleren van nieuw gedrag en anders leren kijken naar jezelf, werken we vooral door middels rollenspel. Daarnaast gebruiken we groepswerk, praten, counseling en huiswerk. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan de theorie achter de praktijk.

Leren in een groepstraining doe je anders dan in een traject een-op-een. In een groep leer je vooral veel van en door elkaar. Je ervaart direct hoe anderen op je reageren en ziet de gevolgen van je gedrag. Theorie is belangrijk maar ervaring en inzicht zijn dat nog meer.

Praktische informatie

In het voorafgaande intakegesprek bekijken we of de training aansluit bij je problematiek en of je eventueel extra begeleiding nodig hebt.

Een groep telt 9 tot 12 deelnemers. Trainers zijn Peter Spelbos en Conny Heuvelman, beiden therapeut-trainer.

De trainingslocatie is het Dominicanenklooster in Huissen (Gld.) en het programma omvat ook twee avondsessies.

Na afloop krijg je twee maanden ondersteuning middels een emailprogramma waardoor je het geleerde beter vasthoudt én verder ontwikkelt. Ook krijg je als je dit wilt in een persoonlijk gesprek advies over wat de trainers denken dat voor jou een goede vervolgstap zou zijn.

Wij werken op een persoonlijke manier en met veel betrokkenheid. Deze manier van werken vinden we prettig en verwachten we ook van de deelnemers.

Dominicanenklooster Huissen

Het Dominicanenklooster in Huissen is een bekend centrum voor bezinning, bezieling en beweging voor mensen en organisaties. Het klooster positioneert zichzelf als een vrijplaats voor groepen en individuen om te ontmoeten, te vieren en verwonderd te raken.

De locatie is fantastisch: aan de dijk in het dorp Huissen in de Over-Betuwe, in een bocht van de Nederrijn, het deel van de Rijn tussen Arnhem en Nijmegen. Een heerlijke, rustige plek om je terug te trekken en niets te moeten. Hieronder een impressie.

De training

Doel: assertiever handelen, ruimte innemen, begrenzen. Geschikt voor personen die teveel of te weinig assertief handelen.

Een persoonlijk ontwikkeltraject in een groep. Uitermate geschikt als vervolg op of naast begeleiding 1 op 1 rondom bijvoorbeeld relaties, werk of leven.

Duur: 5 dagen in één week.
Deelnemers: max 12.

[Opgeven]

Tarieven

Dit is exclusief de arrangementskosten van voor 5 maal lunch, 2 maal avondmaaltijd, koffie, thee en water.

Het is mogelijk te overnachten in het klooster. De kosten hiervoor bedragen inclusief ontbijt 55€ per persoon per nacht op een tweepersoonskamer. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag van 25€ per persoon per nacht. Tarieven inclusief 6% btw.

Data

Over de assertiviteitstraining

[Interview]

Testimonials

[Testimonials]

Vaak gestelde vragen

[Vragen]

Interview met Eddy

Een burnout maakt een hoop los

Eddy (45). "Ik moest leren 'assertief te connecten', zoals dat heet. Dat betekent: vanuit je gevoel duidelijk maken wat je wel en niet wilt. Tijdens de assertiviteitstraining zit je vijf dagen met acht anderen bij elkaar. Iedereen met zijn eigen verhaal.

[Lees verder]

Interview met Daisy

Je hoeft niet alles zelf te doen

Daisy (25). "De sfeer op mijn werk is goed, maar er wordt heel hard gewerkt. Per week deed ik thuis gemakkelijk tien uur extra. En in de vakantie bleef ik mijn mail checken." In een tussengesprek kreeg Daisy (25) te horen 'dat ze niet meer zo energiek was als eerst.' ...

[Lees verder]

Interview met Hugo

De diepte in, anders kom je niet verder

Hugo (37) is er goed in om net te doen alsof alles lekker gaat. Hij heeft een vlotte babbel, doet het prima als salesmanager. Maar eigenlijk is hij heel erg onzeker. Hugo besloot 'de dingen eens serieus aan te pakken' en volgde de assertiviteitstraining...

[Lees verder]

Interview met Jolijn

Assertiviteit geeft een enorme kracht

Beter voor jezelf leren opkomen. Dat was voor Jolijn (55) dé reden om een assertiviteitstraining te volgen. Ze is uitgesproken enthousiast.

[Lees verder]