Denken, voelen en doen

De training Assertief Connecten is een groepstraining waarbij je leert om denken, voelen en doen bij elkaar te brengen opdat je je in de meeste situaties in balans kunt gedragen, precies wat op dat moment nodig is.

Het is ook een brede, gelaagde training op het vlak van persoonlijke groei met als kernbegrippen kwetsbaarheid, assertiviteit, balans in communicatie, omgaan met onzekerheid en angst, ruimte innemen, nabijheid en veraf.

De training is ontwikkeld voor diegenen die moeite hebben zich in hun relaties, op hun werk of naar anderen gebalanceerd te uiten, grenzen te trekken en/of zich kwetsbaar op te stellen. De training is ook bedoeld voor mensen die verlegen of onzeker zijn en, ook in tijden van Corona, willen leren op gepaste wijze meer ruimte in te nemen.

Na afloop

Na afloop heb je meer zicht op je eigen gedrag en dat van anderen en ben je beter in staat op een prettige manier je eigen grenzen te bewaken.

Je treedt lastige situaties zelfbewuster tegemoet en gaat makkelijker om met emoties, zowel die van jezelf alsmede die van anderen. Je communicatie is opener en je bent sociaal vaardiger.

Concreet leer je:
- Niet weglopen maar erbij blijven
- Je omgang met anderen verdiepen
- Beter je grenzen bewaken en nee zeggen
- Leren hoe je overkomt en wat je gedrag teweeg brengt
- Makkelijker omgaan met je eigen emoties
- Makkelijker omgaan met andermans emoties
- Opener zijn en jezelf op een ontspannen manier uiten
- Je niet laten overspoelen door omstandigheden
- Je mening geven, ook aan leidinggevenden
- Makkelijker omgaan met conflicten en kritiek
- Makkelijker omgaan met afwijzing en angst
- Makkelijker feedback geven en krijgen
schiele

Hoe zit de training in elkaar?

Het is een training met meerdere lagen waarbij de aanpak én persoonlijk én groepsgericht is. Het niveau is HBO/HBO+/WO/WO+.

Het zwaartepunt ligt bij een set oefeningen met thema's die voor iedereen herkenbaar zijn zoals contact maken, veiligheid creëren, ruimte innemen, kritiek en waardering geven en ontvangen, feedback geven, initiatief nemen, grenzen stellen, emoties voelen en verwoorden, jezelf onthullen, kwetsbaarheid vormgeven.

Deze oefeningen, in feite aanleren van nieuw gedrag en anders leren kijken naar jezelf en interactie met anderen, werken we vooral door middels rollenspel. Daarnaast gebruiken we groepswerk, praten, counseling en huiswerk.

Uitstekend voor groepen binnen afdelingen die onderling en naar buiten toe minder assertief zijn.

Praktische informatie

Lees ervaringen over IDEE's Assertiviteitstraining op Springestâ?

De training Assertief Connecten geven we op aanvraag aan teams van maximaal 9 personen binnen organisaties en bedrijven. Dit doen we op locatie. In overleg beslaat de training minimaal 3 en maximaal 7 dagen. Extra coaching per deelnemer is mogelijk. Een voorafgaand intakegesprek met deelnemers en opdrachtgevers maakt deel uit van het proces. Trainers zijn Peter Spelbos en Conny Heuvelman, beiden therapeut-trainer-coach. Uitsluitend op offertebasis.

Deze training hebben we in de jaren vanaf 2003 zo'n negentig maal bij ons in de praktijk gegeven. In verband met Corona zijn we met de vorm waarin we die aanbieden gestopt en bieden we de training enkel nog als in-house training aan.

Opdrachtgevers onder meer:

Volgende pagina

Persoonlijk Leiderschap

Training

Overzicht trainingen - Team Coaching - De Kunst van Verbinden - Assertief Connecten - Persoonlijk Leiderschap

Menu

Home - Mensdingen - Leven - Psychisch - Agressie - Therapie ed. - Begeleiding - Werk - Training - Tests - IDEE - Contact & zo