Testimonials Assertief Connecten

Geen doekjes

In mijn burn-out proces hebben 3 professionals weken tot maanden tegen mij aan gepraat (en ik tegen hen natuurlijk:) maar de enige die echt resultaat hebben geboekt zijn jullie.

Ik ben mijzelf dankbaar dat ik doorgezet heb om naast het andere traject dit voor mijzelf te doen. Het heeft mij echt geholpen. De video heeft mijn ogen geopend. ik merk dat ik niet meer bang ben hoe ik mij presenteer, of wie ik ben etc.

Wat ik verder fijn vind is dat jullie nergens doekjes om winden. Jullie zeggen hoe het in elkaar steekt op een begrijpelijke manier.

M.K.,
7 februari 2015

Kwetsbare kant

Wat ik erg bijzonder vind is dat Peter en Conny zich beiden openstelden en zich van hun kwetsbare kant toonden. Dit heeft mij geholpen me op mijn gemak te voelen en het had een goede invloed op de groepssfeer.

J.W.P.,
30 mei 2016

Minder Stress

Als ik kijk naar hoe ik me ontwikkeld heb in deze periode, ben ik zeer tevreden. Ik heb onder meer veel meer inzicht gekregen in hoe ik in elkaar zit. Vooraf had ik geen idee waar mijn gedrag vandaan kwam, de training heeft me echt aan het denken gezet. Ik ben me nu meer bewust van mijn eigen gevoel en schiet minder snel in de stress.

Bedankt voor de leerzame training. Ik zal nog veel moeten werken aan mezelf maar heb nu een goede basis waardoor ik het vertrouwen heb dat het gaat lukken om mijn oude gedrag te veranderen.

M.Z.,
20 april 2016

Sterk en zeker

De training was een geweldige mogelijkheid om mezelf een spiegel voor te houden. Ik heb veel geleerd over hoe ik in het leven sta en hoe mensen naar me kijken. Dat heeft me geholpen mijn zelfbeeld bij te stellen. De training heeft me sterk en zeker gemaakt. De feedback vanuit de groep doet heel veel goeds en is extreem waardevol.

De veiligheid binnen de groep vond ik echt heel bijzonder. Het voelde iedere keer uitermate prettig om binnen deze groep te werken aan mijn assertieve gedrag. Ik heb van de anderen veel geleerd omdat zij zich ook open en kwetsbaar opstelden.

Ik sta meer voor mezelf. Laat minder over me heenlopen. Reageer assertiever, blijf bij mezelf, wat ik vind en voel en draag dat uit. Dit uit zich o.a. in mijn werk, ik ben erdoor gegroeid en voel me ook meer de project en communicatiemanager, ik BEN de project en communicatiemanager en gedraag me er meer naar. Ik heb een mening en die wil ik uiten, ik dien van repliek en ik ben degene die mijn team leidt.

Het is leuk om assertief te zijn, het geeft me kracht. Ik wil gezien worden en voor mezelf opkomen. Het is ook boeiend om te zien hoe mensen reageren, je kwetst niemand als je assertief bent. Heerlijk.

I.L.,
14 april 2016

Een nieuwe blik

Hoi Conny en Peter, het is even vreemd dat na een periode van drie maanden de tijd is aangebroken dat ik weer op mezelf ben aangewezen. Ik hou de map nog een tijdje paraat zodat ik het allemaal nog een paar keer door kan nemen. Ik merk nu al verschil in hoe ik me opstel naar anderen. Ik wil jullie hartelijk bedanken voor de zorg, de feedback en de liefdevolle wijze waarop jullie met ons zijn omgegaan. Het was niet altijd makkelijk. Soms zelfs ronduit moeilijk, maar ik ben blij het te hebben kunnen doen. Het heeft mijn blik op mijzelf en op mijn relaties op een positieve wijze vernieuwd.

Op het vlak van persoonlijke groei wil ik beslist dit noemen: ik durf nu beter en meer ontspannen te zeggen wat ik graag wil, wat ik prettig vind en minder prettig vind en heb minder de neiging om voor de ander te gaan rennen. Ik laat het nu bij de ander en dat was echt een valkuil voor mij. Ik durf beter mijn kwetsbare kant te tonen en vond het fijn hoe er in de groep op gereageerd werd.

Ik vond het een erg persoonlijke training. Voelde me als persoon behandeld worden en niet als object. Juist die persoonlijke touch van de coaches en de deelnemers maakte dat ik mij gezien zag en dat was een verademing. Dank jullie wel daarvoor.

H.d.V.,
29 maart 2016

Nieuw referentiekader

Ik heb me gerealiseerd dat ik mijn hele leven volgens het referentiekader van mijn ouders heb geleefd. Dit heb ik nu achter me gelaten en ik kan me nu verheugen in het ontdekken en vormen van mijn eigen referentiekader.

Ik heb ook meer inzicht gekregen in de verstoorde balans tussen ratio en emotie en dat ik deze balans goed wil krijgen. En ik heb meer zicht gekregen op hoe mijn hoogbegaafdheid mijn gedrag beïnvloedt en daarmee waarom anderen reageren zoals ze doen.

Ik vind de opbouw van de training en wie welk deel begeleid erg goed. Ook ben ik blij dat de handouts niet vantevoren werden toegestuurd (zoals sommigen aangaven). Als dit wel was gebeurd, had ik me waarschijnlijk veel drukker gemaakt om dingen voor te bereiden en / of schuldig gevoeld dat ik dit juist niet had gedaan. Bovendien heeft deze wijze er voor mij voor gezorgd dat ik niet 'in mijn hoofd' kon gaan zitten.

R.N.,
10 februari 2016

Zelfverzekerder

Als persoon was ik redelijk zeker van mezelf, maar op gebied van werk en 'kunnen' juist niet. Ik ben nu veel zelfverzekerder over wat ik kan, wat ik wil en wat bij mij past op professioneel gebied.

Ik heb ervaren hoe ik rustig kan blijven. En dat de onrust ook een gedeelte angst is. Ik voel het nu letterlijk opkomen en kan het laten zakken door even bewust diep adem te halen, te ontspannen en stil te staan bij waar ik op dat moment angstig voor ben.

Ik ben letterlijk tot mezelf gekomen. Ik kan nu beter onderscheiden wat ik wil en vind en durf vanuit mijn buik (zijn) te leven. Ik weet nu ook dat veel verwarrende emoties niet bij mij, maar bij anderen vandaan komen. Ik moet dat nog goed leren onderscheiden, maar het besef is er.

Ik ben echt ontzettend dankbaar voor de kans mee te doen. En ik heb er nog vele malen meer uitgehaald dan ik in eerste instantie dacht te zullen doen.

N.L.,
3 januari 2016

Ik ben actiever

Als ik kijk naar hoe ik me ontwikkeld heb in deze periode, ben ik heel tevreden: ik heb minder commentaar op mijzelf, ben duidelijker in wat ik vind en wil, en ben actiever, minder afwachtend en minder aarzelend.

Ik vond het erg goed om thuis aan de slag te gaan met de inzichten opgedaan tijdens de trainingsdagen. Door het huiswerk ben je actief bezig met je groei, met je verandering. En die heb ik daardoor goed kunnen doorzetten en vasthouden.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het slagen van je training, dat is hoe de training in elkaar zit en hoe je met je medecursisten in contact bent. Daar had ik veel aan.

Het is een uitgebalanceerde training op hoog niveau. Bij beide trainers had ik een goed gevoel, ik vond ze geloofwaardig, betrokken en persoonlijk.

S. v.d. B.,
28 december 2015

Rustiger in mijn hoofd

Het was een cursus waar ik veel van heb opgestoken. Jammer dat ik dit niet jaren geleden ben gaan doen.

Ik merk dat ik ben veranderd, rustiger in mijn hoofd. Moeilijke vergaderingen durf ik aan te gaan en merk nu ook dat anderen net zo nerveus kunnen zijn.

Bedankt voor hetgeen ik heb kunnen leren, nog wel een weg te gaan.

B.S.,
1 februari 2015

Bedankt

Beste Conny en Peter, Bedankt weer voor de nieuwsbrief. Ik lees deze altijd met veel interesse.
Vier jaar geleden alweer volgde ik bij jullie de assertiviteitstraining. Ik denk hier nog met regelmaat aan terug (met positieve gevoelens).

De vele tips en overwegingen die ik van jullie ontving geven me in het dagelijks leven nog steeds veel houvast. Dit wilde ik jullie even laten weten. Succes met alles en een hartelijke groet,

M.O.,
28 januari 2015

Mijn leven is veranderd

Ik heb nog nooit zo'n intense cursus beleefd waarin praktische oefeningen worden gecombineerd met verwerken van dingen uit het verleden. Bij mij is de kern geraakt waardoor er plaats is gemaakt voor nieuw gedrag. De intensiteit van de training, het huiswerk en het aantal trainingen maakt het dat nieuw gedrag ook kan inslijten.

Het heeft mijn leven veranderd, ik heb zoveel geleerd over mezelf en over anderen, onzekerheden uitgebannen en ben veel dichterbij mezelf gekomen.

A.M.,
15 december 2014

Persoonlijke bejegening

Hartstikke bedankt voor jullie persoonlijke manier van (hoe dat met een duur woord heet) bejegening. Het voelde voor mij echt, of jullie met mij aan het werk waren en niet met een algemeen cliënt.
Een hele fijne ruimte om te zijn. Leuk de fruitmand en fijn dat de koffie en thee klaar stond.

M.M.,
12 december 2014

Voel me volwassener en rustiger

Ik heb veel meer rust en voel me meer volwassen / zelfverzekerd in de keuzes die ik maak, en de onzekerheden die ik daarnaast nog heb. De allerbelangrijkste concrete keuze was wel om even te stoppen met het schrijven van de scriptie en die ruimte voor mezelf in te nemen - hoe ik dat heb aangepakt is iets waar ik nog steeds blij mee en trots op ben, en mede mogelijk gemaakt door de training.

Ik ben minder angstig en op zoek naar goedkeuring van mensen om me heen. Het mag allemaal wat rommeliger van mezelf, dit geeft wel vrijheid. Ik zie uitdagingen met meer plezier en gezonde(!) spanning tegemoet: zin om te werken en daarin nieuwe uitdagingen aan te gaan (zoals gidsen), en langzaamaan klaar om die scriptie en wat er daarna ook volgt bij de horens te vatten.

Beiden hartelijk dank voor het ontwerpen en geven van deze uitgebreide training en de begeleiding ernaast. Ik heb er veel van opgestoken en ben met plezier naar de trainingsdagen geweest en met het huiswerk aan de gang gegaan. Jullie hartelijke en persoonlijke, doch ook directe benadering vind ik bijzonder, en heeft me veel geholpen.

I.v.R.,
6 juli 2014

Uniek

Als ik kijk naar hoe ik me ontwikkeld heb in deze periode, ben ik tevreden: Ik toon veel meer emotie/gevoelens in gesprekken en ben veel opener geworden. Ofschoon ik nu nog in een moeilijke periode zit heb ik mij voorgenomen om meer te investeren in mijn eigen geluk en daar mijn kinderen ook bij te betrekken.

Het is uniek dat er tijdens de cursus een "omgeving" is ontstaan waarin kwetsbaarheid, gevoelens en emotie in een vertrouwde, veilige omgeving door alle deelnemers getoond werden. Ik heb dingen gedeeld die ik nog nooit eerder met anderen (naasten) heb gedeeld.

E. v.d. V.,
30 april 2014

Persoonlijke ontwikkeling

Dit wil ik nog opmerken: dat ik de laatste paar maanden gedurende de training qua persoonlijke ontwikkeling meer heb geleerd dan de laatste 10 jaar.

D. F., 13 februari 2013

Pittig

Dit wil ik nog opmerken: Een pittige cursus, ook emotioneel, maar het resultaat is een wereld van verschil. Ik hou mij veel minder bezig met wat anderen van mij denken. Ik heb meer zelfvertrouwen en voel me vrijer in contact met anderen.

G. d. R., 13 juni 2013

Bedankt

Als ik kijk naar hoe ik me ontwikkeld heb in deze periode, ben ik wel (ZEER) tevreden. Op het vlak van persoonlijke groei wil ik beslist dit noemen:
1. ik heb heel veel berusting gevonden in wie ik ben en waar ik voor sta.
2. ik kan minderwaardige, negatieve gevoelens makkelijker loslaten. Ik ben geswitcht van ratio naar gevoel en dat brengt me iedere dag heel veel rust & geluk. Het blijft een proces waaraan ik dagelijks werk maar heb een hele stevige basis gekregen middels deze training.
3. ik voel me meer gegroeid, volwassen dan voorheen. Ik durf mezelf open te stellen waardoor ik een rijker mens ben geworden. Nu ik inzicht heb in mijn eigen krachten en valkuilen durf ik pas te laten zien wie ik ben, ik mag er zijn.

Ik vond het zo'n fijne training. Het voelt wel als een gemis dat het "afgelopen" is. Het gaf mij houvast, wetende dat ik er iedere bijeenkomst van zou leren, me een rijker mens mocht gaan voelen. Het heeft zoveel voor mij betekent en daar kan ik jullie niet genoeg voor bedanken.

N. K.,
16 december 2013

Bedankt

Bij deze nog bedankt voor de ondersteuning die ik heb mogen ontvangen. Tijdens de bijeenkomsten heb ik wel eens gezegd dat niemand, ik ook niet, bij het lichtknopje kan komen. De training heeft mij gebracht dat ik er nu wel bij kan komen en dat heeft mij veel rust gebracht.

P.B.,
29 augustus 2010

Bedankt

Zo op het einde van het jaar wil ik jullie nogmaals bedanken voor de assertiviteitstraining die ik dit voorjaar bij jullie gevolgd heb. Het heeft mijn leven echt veranderd, op meer manieren dan ik me vooraf voor mogelijk had gehouden.

Ik heb het idee dat ik me eindelijk aan het ontwikkelen ben op een manier die ik graag zelf wil. Ik durf nu meer en ik doe ook veel meer.

Zo heb ik in november 3 weken lang met een grote groep singles door Sri Lanka gereisd en dat was fantastisch! Ik stond echt van mezelf te kijken hoe makkelijk ik me in de groep bewoog. Ik heb dan ook met heel veel mensen uit de groep ontzettend fijne en persoonlijke gesprekken gehad, waardoor ik zelf ook weer als persoon gegroeid ben. En tijdens de reis heb ik ook een ontzettend leuke en lieve meid leren kennen, die het geweldig vind dat ik zo duidelijk kan aangeven wat er in me omgaat. Door de training merk ik dat ik wat minder onzeker ben over mijn rol in een relatie en als de twijfel even toeslaat of ik begin te malen, dan kan ik mezelf weer vrij gemakkelijk 'herpakken', bijvoorbeeld door even in de reader te lezen of het geleerde uit de lessen erbij te halen.

Het is namelijk echt heel fijn als je het idee krijgt dat je leven weer een goede richting op gaat. Ik probeer de zaag scherp te houden en mezelf te dwingen met mijn persoonlijke ontwikkeling bezig te blijven.

Mochten jullie nog een training of cursus gaan organiseren die in het verlengde ligt van de assertiviteitstraining, dan hoor ik dat dus graag!

Tot die tijd ben ik druk bezig met jullie werk aan te bevelen bij anderen. Ik wens jullie een heel fijn uiteinde en een geweldig 2011!

R. d. H.,
26 december 2010

Bedankt

Peter en Conny, hartelijk bedankt voor jullie deskundigheid maar vooral ook grote betrokkenheid bij het geven van de training. Ik vond het verder heel erg knap hoe jullie iedereen met ieders eigen assertiviteits-'handicap' zo persoonlijk op weg kon helpen.

T. N.,
17 juni 2011

In mijn kracht staan

Het is me nog meer duidelijk geworden dat ik duidelijk moet aangeven dat ik iets niet wil, anders zie dan de ander enz.. Kortom, minder mee moet gaan met de ander. Mijn angst om dit te doen, is er nog. Maar ik vind dat ik weer een stap heb gezet in het in de ogen kijken van die angst en accepteren dat die er is. Dat die angst niet weggaat door mee te gaan met degene waardoor ik me aangevallen voel. Dat de angst juist meer hanteerbaar wordt als ik de angst laat zien.

Het is me ook duidelijker geworden dat ik niet overkom als een angstig konijn. Dat ik daarom dus ook niet zo bang hoef te zijn om anderen te laten zien dat ik bang ben. Maw dat ik eigenlijk best wel een angstig konijn van mezelf mag zijn op z'n tijd. En dat ik juist door dat toe te laten ook sterker ben. Oftewel: beter in mijn kracht sta en dus veel beter grenzen kan trekken dan door net te doen alsof ik geen angstig konijn ben.

Ik vond de training een grote steun bij het assertief zijn. Het hield me bij de les. De combinatie van 2 verschillende trainers vond ik goed. Door het verschil in persoon en aanpak hielp me dat met oefenen in assertief zijn. Het wees me extra op hoe belangrijk het is om bij mezelf te blijven.

E. F.,
20 december 2010

Erg leerzaam

Ik vond het een geslaagde training.Erg leerzaam en ben weer een stukje verder gekomen in mijn persoonlijke groei. Ik vond jullie als trainers erg goed en prettig om mee samen te werken.Jullie maakte de onderwerpen voor mij helder en duidelijk.

Wat ik erg fijn/goed vond is dat jullie het samen deden,daardoor kwam er variatie in de training.

S. v.d. B.,
21 december 2010

Bedankt

Nogmaals bedankt voor deze wijze les(sen). Respectievelijk de trainingsbijeenkomsten en de ondersteunendende e-mails. Ik heb aan beide erg veel gehad en het heeft mij een andere kijk op mijn leven gegeven.

M. B.,
3 juli 2011

Leerzaam

Ik ben wel tevreden maar ben er nog niet. Ik zie de mensen meer zoals ze zijn, krijg meer maling aan ze, en ga meer mijn eigen weg.

Ik let meer op m'n houding. Ben door de training gaan inzien hoe ik mezelf heb laten besodemieteren en zal ook zeker gaan toepassen wat ik in de training heb geleerd(althans probeer dit; een ingesleten gedragspatroon van jaren verander je niet 123).

Heb het erg leuk gehad tijdens de trainingen en er veel van opgestoken. Ik vond het een redelijke hechte prettige groep om mee samen te zijn; en mijn persoonlijke omgeving was ook enthousiast over het boek (leerzaam)!!

M. B.,
1 mei 2011

Ik begin mezelf te begrijpen

Weet je Peter, ik begin mezelf na 40 jaar een beetje te begrijpen. Dat is fijn voor mij... :0) en een compliment voor jou ;0)).

Op mijn topdagen voel ik mezelf "Lager than Life" en "My own man". Die laatste is overigens van Herman Brood geloof ik. Ik ga wel verder, want de topdagen moeten toenemen en dat ga ik zeker bereiken! Ik wil dat op eigen kracht doen! Ik hoop dat je mijn bericht in Januari wilt delen met het assertiviteits team. Ik heb een leuke tijd gehad tijdens de trainingen en veel over mezelf en de anderen geleerd. Het zou suf zijn om mijn oplossingsgerichte sausje over alle deelnemers te gieten. Al is er maar 1 die iets uit mijn berichtje herkent en er wat mee kan, zou dat fantastisch zijn. Zij hebben mij tenslotte ook geholpen door hun ervaringen met mij te delen.

O. M.,
10 november 2006

Met plezier terugkijken

Hallo Peter, hierbij stuur ik je het evaluatie formulier toe. Ik kijk met veel plezier terug op de training en heb er zeer zeker veel van opgestoken. Dagelijks pas ik het geleerde in de praktijk toe en merk dat communiceren en contact me makkelijker af gaat. Nogmaals dank voor de begeleiding.

J. d. W.,
21 maart 2007

Confrontatie met mezelf

Voor de start van de training besefte ik dat het een zware training zou worden maar dat ik er ook klaar voor was. Ik wilde en wil nog steeds persoonlijk groeien maar daarvoor diende ik eerst de confrontatie met mezelf aan te gaan. Ik moet zeggen dat die confrontatie inderdaad heeft plaatsgevonden (verdriet, twijfel maar ook eye-openers). Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb maar door deze training ben ik wel een stap verder gekomen in mijn persoonlijke groei.

S. S.,
28 mei 2010

Loslaten

Ik merk dat ik in de afgelopen weken veel heb geleerd, maar ik zie ook dat ik nog niet ben waar ik zou willen zijn. Sommige onrealistische wensen moet ik nog loslaten, het is gewoon niet voor mij om de grootste bek in een groep te hebben, maar ik kan wel meedoen, en af en toe in het middelpunt staan.

A. v. H.,
28 mei 2010

Volgende pagina

Overzicht trainingen

Training

Overzicht trainingen - Assertief Connecten - Boosheidstraining - Levenskunst in onzekere tijden - Testimonials AC

Menu

Home - Mensdingen - Leven - Psychisch - Agressie - Therapie ed. - Begeleiding - Werk - Training - Tests - IDEE - Contact & zo