Onze begeleiding

Over de begeleiding een op een die wij bieden.


Evenwicht hervinden

Wanneer je het even niet meer weet of vastgelopen bent in leven, relaties of werk, ben je bij ons aan het juiste adres.

We helpen je je problemen op te lossen en opnieuw evenwicht in je leven te vinden. Het fijn te hebben met partner, kinderen, vrienden, familie en collegae.

We reiken hiertoe geen 'juiste sleutel' aan die 'gelukkig maakt'. Het is eerder zo dat we je begeleiden in hoe je omgaat met jezelf en je leven, en alles wat je daarin aan lastigs - en moois om niet te vergeten - tegenkomt.

Je kunt met zo goed als alles waar je op het psychische vlak tegenaan loopt bij ons terecht; we lopen gewoon een stukje met je mee.

Onze focus

Jij & de anderen

Je bent uit mensen geboren en leeft tussen en met mensen. Hierin kun je tegen problemen aanlopen. Bijvoorbeeld: dat je relaties krampachtig vormgeeft of moeite hebt met begrenzen of communiceren. Dat je onzeker bent of verlegen, of sociale angst hebt. Dat je problemen ervaart in samenwerken omdat je te rationeel handelt of autistische trekjes toont. Of wanneer trauma's van vroeger doorwerken in je gedrag van nu.

[Jij & de anderen]

Boosheid en agressie

Boos gedrag hoort bij de mens. Vervelend wordt het wanneer mensen té boos zijn en té boos handelen. Onze tijd benadrukt dat boos gedrag oké is, dat haat en afgeven oké zijn. Dat is natuurlijk niet zo; uiteindelijk levert al dat boze en agressieve gedrag enkel maar narigheid en nog meer boosheid op. Het maakt daarbij niet uit of dat nu op je werk speelt of binnen de relatie, in beide gevallen is het resultaat gedoe.

[Boosheid en agressie]

Levensfases

Elke levensfase kent zijn eigen problemen. Bijvoorbeeld de onzekerheid van de jong-volwassenheid wanneer je voor het eerst echt op eigen benen dient te staan. Of de levensfase rond het krijgen van je eerste kind, wanneer je als vrouw moeder wordt en sterk moet zijn om alles te krijgen zoals je het wilt hebben. Of de fase rond de veertig, wanneer de bekende mid-life crisis op de loer ligt.

[Levensfases]

Verlies en rouw

Iedereen loopt krassen op en lijdt verliezen in het leven. Het overlijden van een dierbare, het verlies van een relatie of een baan. Contact met je kind verliezen. Teleurstellingen over jezelf, je laten en je doen, en je dromen zien vervliegen. Ouder worden en je viriliteit of sensualiteit verliezen. Het overkomt ons allemaal, en allemaal rouwen we op z'n tijd en moeten we daarna weer verder.

[Verlies & rouw]

Burnout & zo

Tegenwoordig krijgen mensen al op steeds jongere leeftijd last van een burn-out. De reden is dat enerzijds de druk om te presteren in werk en leven enkel maar groter is geworden, anderzijds weten we niet meer goed met die druk om te gaan. Het resultaat is uitval en verbazing, en teleurstelling dat dit juist jou overkomt.

[Burnout & zo]

Rondom werk

Mensen functioneren in hun werk het best als ze hun talenten en vaardigheden kunnen benutten en daarbij geen last hebben van problemen of conflicten. Als ze op hun plek zitten en binnen de organisatie passen - en omgekeerd, dat de organisatie bij jou past. Wat doe je als je hoog opgeleid bent en je kunt geen partner vinden of werkt onder onder je niveau.

[Rondom werk]

Existentiële zaken

Existentiële zaken betreffen die zaken die raken aan het leven en waar we allemaal mee worstelen. Zoals wie ben ik nou? Wat is mijn identiteit? Hoe word ik op een fijne manier ouder? Hoe geef ik richting aan mijn leven? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet alle kanten opwaai? Ik ben anders, hoe ga ik daar mee om? Wat brengt de toekomst mij?

[Existentiële zaken]

Niet zweverig

We gaan voor inhoud, zijn niet zweverig maar juist down-to-earth en werken pragmatisch en resultaatgericht. Een traject bestaat gemiddeld genomen uit drie tot acht sessies.

We gebruiken onder meer technieken als praten, delenwerk, cognitieve gedragstherapie, gestalttherapie, transactionele analyse, focussen, emdr, actieve imaginatie, systemisch werken, integratieve psychotherapie en rationeel-emotieve therapie.

Geregeld ook adviseren we naast of in plaats van begeleiding een op een deelname aan een van onze trainingen als we menen dat dat een beter resultaat geeft.

Volgende pagina:

Jij & de anderen - Je op je gemak voelen met anderen en de plek innemen die je past.

Nuttig

Onze begeleiding - Jij & de anderen - Boosheid & agressie - Levensfases - Verlies & rouw - Burnout & zo - Rondom werk - Existentiële zaken - Assertiviteitstraining - Boosheidstraining - Persoonlijk Leiderschap - Relatietherapie - Relatieweekend - Relatieadvies

Interessant

Psychische klachten - Angst - Subassertiviteit - Boosheid & woede - Stress - Burnout - Groeipijn - Eenzaamheid - Depressiviteit - Relatieproblemen - Emotionele problemen - Verdriet & rouw - Psychose - Eetproblemen - Trauma - Twee werelden