Onze begeleiding

We helpen je je problemen op te lossen en evenwicht in je leven te vinden. Het fijn te hebben met partner, kinderen, vrienden en familie. Bevrediging uit je werk te halen.

We reiken geen 'juiste sleutel' aan die gelukkig 'maakt'. Het is eerder zo dat we je begeleiden in het vormgeven van je jezelf en je leven. Daarbij zien we de mens als heel en ongedeeld.

Je kunt met zo goed als alles waar je op het psychische vlak tegenaan loopt bij ons terecht.

Onze focus

Assertiever worden

Onzeker of niet assertief zijn. Faalangst, sociale angst. Moeite met begrenzen. Matig communiceren. Moeite met samenwerken. Te sterk rationeel handelen. Relaties krampachtig vormgeven.

Boosheid en agressie

Steeds maar weer boos of agressief worden. Altijd heftig reageren op partner of leidinggevende. Altijd maar het conflict opzoeken. Geen zachtheid toelaten. Impulsief reageren.

[Boosheid- en agressietherapie]

Existentiële zaken

Worstelen met bijvoorbeeld identiteit, anders zijn, ouder worden, binding en hechting, eenzaamheid, wie ben ik, verlies, leven en dood, trauma, gender, toekomst.

[Existentiële zaken]

Rondom werk

Stress en burn-out. Problemen op de werkvloer. Welke baan past me? Hoe ontwikkel ik mijn talenten? Reïntegratie. Ondernemer worden?

[Rondom werk]

Rondom hoogbegaafdheid

Communicatie- en samenwerkingsproblemen. Anders-voelen en uitsluiting. Moeite met discipline en structureren. Relationele problemen. ADD, ADHD, autisme-achtige zaken.

[Hoogbegaafdheid]

Overige info

We hebben ruime ervaring in het begeleiden van niet-doorsnee cliënten en geven om bijzondere mensen.

Een traject bestaat gemiddeld genomen uit drie tot acht sessies. We gaan voor inhoud, zijn niet zweverig maar juist down-to-earth en werken pragmatisch en resultaatgericht.

We gebruiken onder meer technieken als praten, delenwerk, cognitieve gedragstherapie, gestalttherapie, transactionele analyse, emdr, actieve imaginatie, hypnotherapie, integratieve psychotherapie en rationeel-emotieve therapie.

Interviews met cliënten

Interviews met cliënten over hun leven. Waar ze tegenaan liepen en hoe ze hun draai weer vonden.

Ik ga kijken waarin jij bent opgegroeid

Maurits, een man van rond de 40 die zijn draai in het leven even niet wist te vinden en nog worstelde met zaken van vroeger.

[meer]