Partner boosheidstraining

Leren omgaan met de boosheid of agressie van je partner, vriend(in) of collega.


Een agressieve partner

Als je partner of vriend(in) vaak boos of agressief is, is dat uiteraard naar. Afgezien van de spanning en ruzies die dat met zich brengt, creëert agressief gedrag onveiligheid in de relatie waar niet alleen jij maar ook eventuele kinderen last van hebben.

De ervaring leert dat op den duur maar weinig relaties die onveiligheid en agressie overleven terwijl partners en kinderen er mogelijk blijvende psychische schade aan over kunnen houden.

Wat te doen

Eén oplossing - verreweg de beste - is dat je partner gaat werken aan zijn boosheid en agressieve gedrag. Het is echter vaak ook zinnig als jij, degene die zoveel last heeft van de boosheid van de ander, anders leert omgaan met de agressie die op je afkomt. Als jij de situatie wat meer in de hand krijgt en je partner kunt kalmeren, is er al veel gewonnen. Jullie relatie wordt daardoor wellicht leefbaarder en plezieriger.

De training

De tweedaagse training Leren omgaan met de boosheid van je partner is ontwikkeld voor partners, vrienden en collega's van personen die last hebben van boos en agressief gedrag en die willen leren daarmee om te gaan en het boze, agressieve gedrag van die personen te doen de-escaleren.

Je krijgt meer inzicht over wat er bij je partner, bij jou en tussen jullie gebeurt bij die ruzies en conflicten. Je krijgt ook meer zicht op wat er nou bij jou getriggerd en losgemaakt wordt tijdens zo'n ruzie, en wat jij nou doet naar je partner dat die kan ervaren als olie op het vuur.

Uiteraard krijg je technieken en tools aangereikt om anders om te gaan met die lastige situaties en die te doen de-escaleren.

De groepssetting biedt daarbij toegevoegde waarde; je leert van anderen én kunt jezelf spiegelen aan de verhalen die je hoort en de problemen die besproken worden.

Na afloop heb je beter zicht op wat er gebeurt tijdens ruzies en escalaties en heb je meer tools in huis om die situaties te de-escaleren.

Onderwerpen

Onder meer het volgende komt aan bod:

- Groepsdynamiek
- Context en triggers
- Relatie stress en agressie
- Communicatie en interactie
- Stress en spanning omlaag brengen
- Veiligheid en overlevingsstrategieën
- Gevolgen van traumata
- Vechtrelaties & autoriteitsproblemen
- De rol van emoties, empathie en compassie
- Omgaan met afwijzing en angst
- Hoe te helpen bij impulscontrole
- De eigen thematiek
- Geweldloos communiceren
- Time-out procedures

Praktische informatie

Het is een korte training met meerdere lagen waarbij de aanpak én persoonlijk én groepsgericht is.

De werkvorm is een mix van counseling, therapie en groepswerk, waaronder oefeningen die we doorwerken middels rollenspel. Uiteraard besteden we ook aandacht aan de theorie achter de praktijk.

Uw begeleider is Peter Spelbos. Een groep telt acht of negen deelnemers. Aanmelding per mail; daarna volgt een kort intakegesprek per Skype.

De training in het kort

Duur

2 dagen (10-17u) in twee of drie weken.

Deelnemers

Acht of negen personen.

Tarieven

Data

Folder

[Partner boosheidstraining.pdf]

Volgende pagina:

Modern Geweldloos Communiceren - Leren empathisch en met respect voor je gesprekspartner te communiceren.

Verder lezen over agressie

Wat is agressie - Agressie aspecten - Boosheid & woede - Oorzaken van agressie - De omstandigheden - Er niet bij kunnen - Agressie theorieën - Vechten of vluchten - Grip op je agressie - Agressieregulatie - Documentatie - Agressietherapie

Nuttig

Assertiviteitstraining - Boosheidstraining - Modern Geweldloos Communiceren - Partner boosheidstraining - Persoonlijk Leiderschap - Onze begeleiding - Jij & de anderen - Boosheid & agressie - Levensfases - Verlies & rouw - Burnout & zo - Rondom werk - Existentiële zaken - Relatietherapie - Relatieweekend - Relatieadvies

Interessant

Psychische klachten - Angst - Subassertiviteit - Boosheid & woede - Stress - Burnout - Groeipijn - Eenzaamheid - Depressiviteit - Relatieproblemen - Emotionele problemen - Verdriet & rouw - Psychose - Eetproblemen - Hoogbegaafdheid - Twee werelden