De kunst van verbinden

Wij mensen zijn kuddedieren en willen er graag bijhoren. Dat gevoel krijgen we als we ons verbonden weten met een ander, dan voelen we ons geborgen en gesteund. En als we ons geborgen en gesteund voelen, helpt ons dat door het leven.

Maar, hoe doe je dat eigenlijk: verbinden?

Je voelt je verbonden met een ander als je je door hem of haar gezien en gehoord voelt. Aan het gedrag van die ander kun je niet zo heel veel doen, maar aan dat van jezelf wel. Om een gevoel van verbinding te kunnen krijgen moet jij je daarom op z'n minst laten zien en horen. Bij voorkeur op een assertieve-congruente manier. Zo geef je de ander in ieder geval de káns je te zien en horen.

Wat een assertieve-congruente manier van communiceren is en hoe je dat doet, heb ik, Conny Heuvelman, je niet in tien minuten uitgelegd. Het gaat er in de kern om dat wat je voelt, denkt en doet, met elkaar in overeenstemming is.

Hoe het komt dat je niet (altijd) laat zien wat je denkt en voelt, of dat niet op een rustige manier overbrengt, heeft alles te maken met je angsten en met de overtuigingen die je daarbij hebt. Die beperken je.

In haar boek Verlangen naar verbinding zegt Brené Brown hierover: "Er echt bij horen vraagt niet van je om te veranderen wie je bent; het vraagt van je om te zijn wie je bent."

Je verbonden voelen met een ander begint dan ook met je verbonden voelen met jezelf, en met vertrouwen in jezelf en anderen. Dit maakt je een vrijer mens. Een mens dat met moed (een sterke rug) en open hart (een zachte voorkant) kan laten zien: hier ben ik en hier sta ik voor. Het geeft ontspanning, rust en een gevoel van 'goed genoeg zijn'.

In de training De kunst van verbinden neem ik je mee daar naartoe. Dit doe ik met behulp van theorie en oefeningen maar het is vooral een training die erop gericht is om je dingen te laten ervaren. Op meerdere lagen, want je verbonden voelen zit niet in het denken, maar in het emotionele en fysieke niveau, en zelfs in dat van de ziel.

In deze driedaagse training bied ik je het volgende:
- inzicht in de pijnplekken die je in de weg staan om je verbonden te voelen;
- werken aan vertrouwen in jezelf en anderen;
- werken aan en ervaren van moed (de sterke rug);
- werken aan en ervaren van een open hart (de zachte voorkant).

De training is bedoeld voor iedereen die meer verbinding zoekt en met zichzelf wil werken. Is deze training iets voor jou? Dan nodig ik je van harte uit om contact met mij op te nemen.

De training in het kort

Duur

3 dagen van 10u tot 16u in ongeveer 1 maand.

Deelnemers

Vier tot zes personen.

Lokatie

Bureau IDEE Haarlem.

Tarieven

Data

Conny Heuvelman

Ik heb ruim vijfentwintig jaar ervaring in het geven van trainingen. Heerlijk werk vind ik het. Met een groep mensen van alles doorwerken. Praktisch leren met aandacht voor gevoelens en detail. Met aandacht voor ieders persoonlijke verhaal.

Mijn sterke kant is dat ik een gevoelsmens ben en emoties van cliënten bij mij mogen stromen. Ik geloof ten diepste dat een relatie in de kern een emotionele band is die veiligheid, geborgenheid, warmte en steun hoort te bieden. Ook in groepen. Een liefdevolle vrouw die empathisch en invoelend is.

Trainen heb ik praktisch gezien ontwikkeld binnen het onderwijs, theaterwerk en het jarenlang geven van trainingen en familieopstellingen.

Voel je welkom.

Reviews

Creatieve training

Het is training vol met liedteksten, schrijven, met elkaar uitwisselen. Iets waar je op deze manier actief mee bezig bent geweest blijft langer hangen, je zou eigenlijk elke dag een moment moeten creëren voor "zing, vecht, huil, bid, lach, bewonder", dan heb je een rijke dag.

Hennie uit Utrecht, juni 2021

Moment voor mijzelf

Zes woendagochtenden een moment voor mijzelf. Door de open, kalme en vastberadenheid van conny ontstond er een groep waar een ieder zijn kwetsbaarheid liet zien en mij weer iedere woensdag terug bracht naar mijn eigen basis. Fijn, dank je wel, voor herhaling vatbaar.

Martijn uit Alkmaar, apr 2021

Blik verruimen

Door over mijzelf na te denken, over anderen, over de relatie tussen jezelf en anderen en leren hoe het fijner kan met je zelf en met anderen gaf mij ruimte om mij vrijer te bewegen in contact met anderen.

Sander uit Den Haag, mei 2021

Warm, professioneel en integer

Als je op een warme, integere en professionele manier geholpen wilt worden om jezelf op een liefdevollere manier te bezien, dan moet je Conny’s training doen! Iedereen, Conny incluis, was eerlijk en open en dat hielp ons allemaal weer een stapje verder. Ik ben, nog meer dan voorheen, gaan beseffen hoe belangrijk de natuur en buiten zijn voor me is. En hoezeer me dat in verbinding met mezelf brengt. Dank daarvoor!

Karin W. Amsterdam, sept 2020

Dichter bij mezelf

De training “De Kunst van Verbinden" heeft mij weer een stukje dichter bij mijzelf gebracht en bij wie ik ben in relatie tot de ander, en wat ik daarin nodig heb, wat ik mis, maar ook wat ik niet wil. Verbinden met de ander begint bij de verbinding met jezelf. Dat wordt vaak vergeten of overgeslagen.

Conny (bege)leidt dat proces op een kundige en liefdevolle manier met oog voor wat een ieder en wat de groep op dat moment nodig heeft. Ze is open en professioneel tegelijk. Voor mij werkt dat heel goed. De training zit goed in elkaar, met een afwisseling tussen theorie en parktijk, alleen en samen, een lach en een traan.

Ik raad iedereen die met thema’s rondom verbinding bezig is aan om deze training te volgen.

Sandra vd K. Utrecht, sept 2020

Snel op je gemak voelen

Wat een waardevolle training, het onderwerp "de kunst van verbinden" dekt de lading. Conny zorgt er heel snel voor dat iedereen zich in de groep op zijn gemak voelt waardoor iedereen ook open is naar elkaar! Verbinden kan op zoveel manieren maar bovenal hoe wil jezelf verbinden met die ander.

Tijdens de training kwam ik erachter dat ik soms wel en soms geen behoefte heb aan verbinding met een ander. Het gaat erom wat heb jezelf nodig en wanneer heb je dit nodig? Luister naar jezelf.

Voor mij was het fijn om erachter te komen dat even geen behoefte aan verbinding met een ander ook kan en dat dit voor mij soms heel fijn is

Jeanine L Alkmaar, sept 2020

Volgende pagina

Tests

Training

De Kunst van Verbinden

Menu

Home - Mensdingen - Leven - Psychisch - Agressie - Therapie ed. - Begeleiding - Werk - Training - Tests - IDEE - Contact & zo