Relatieweekend

Driedaags traject relatietherapie voor stellen die intensief aan hun relatie willen werken.

Herkenning

Herkennen jullie je in één of meer van deze punten:

- We staan al lang in de overlevingsstand
- We voelen ons eenzaam bij elkaar
- We voelen geen verbinding meer
- We zijn bang elkaar kwijt te raken
- We hebben vaak ruzie en conflicten
- Een van beiden is vreemd gegaan
- We leven langs elkaar heen
- Intimiteit en seks voelen als een opgave
- We zien geen uitweg meer uit de problemen
- We hebben elkaar niets meer te zeggen

Verdrietig; een liefdevolle relatie waarin beide partners zich geborgen en gezien voelen, is zo waardevol en stimulerend.

Gelukkig kun je leren een relatie opnieuw vorm te geven zodat ze weer vol liefde is en plezierig voelt. Het best en snelst doe je dat onder begeleiding van een neutrale derde persoon met kennis van zaken.

Inzicht krijgen, en handvatten om weg van je valkuilen te blijven. Leren met elkaar over jullie gevoelens te praten. Vaardigheden leren om om te gaan met problemen en clashes. Leren je opnieuw te verbinden.

Voor wie

Het Relatieweekend is uitermate geschikt voor stellen die:

- In een korte periode snel resultaat willen zien.

- Al lang met complexe problemen worstelen.

- Makkelijk afhaken tijdens gewone relatietherapie.

- Graag praktisch advies krijgen.

- Ongestoord geconcentreerde aandacht willen geven aan het verdiepen van hun relatie.

Daarnaast is het weekend een uitstekend 'last resort' om samen uit te zoeken of je wel of niet nog verder wilt of kunt met elkaar.

Programma

Het Relatieweekend loopt van vrijdagochtend tot en met zondagochtend met daarin vijf sessies van twee uur: vrijdag en zaterdag zowel in de ochtend als middag, zondag enkel 's ochtends. Eventueel kan het ook van donderdag tot en met zaterdag gepland worden.

In de sessies werken jullie samen met de therapeut aan communicatieve, relationele en empatische vaardigheden, en de door jullie ingebrachte thematiek en onderwerpen. Er zijn geen andere stellen aanwezig.

In het weekend gaan we stapsgewijs dieper in op jullie problemen en pellen we als het ware in korte tijd de relatie laag na laag af. We raken dan telkens opnieuw aan dieper liggende pijn- en frictiepunten in de relatie die we vervolgens bespreekbaar maken.
"Doorpakken in een weekend maakt dat je snel op diepere lagen komt. En daar moet je zijn als er serieuze problemen spelen."

Conny Heuvelman

In een relatief korte tijd krijgen jullie zo een compleet beeld van jullie relatie, inclusief hoe dat zo is gelopen, en de zaken die tot dan voor jullie nauwelijks bespreekbaar waren. Samen met de therapeut leren jullie al die zaken binnen de relatie te hanteren.

We plannen ook een vervolggesprek enkele weken na het Relatieweekend om de bereikte verbetering in de relatie te consolideren. Tussendoor kunnen jullie, indien je dat wilt, bellen en/of mailen voor overleg en steun.

Voordat jullie het weekend ingaan hebben jullie een kort skypegesprek met de therapeut om met elkaar kennis te maken en te kijken of de verwachtingen op een lijn liggen.

Waarom werkt het

De praktijk laat zien dat meerdere gesprekken in een korte periode vaak een beter resultaat geven dan gesprekken gespreid in de tijd.

De reden hiervoor is dat problemen in de relatie in zo'n korte periode goed en snel kunnen worden uitgediept terwijl het afbreukrisico klein is.

Hiermee willen we niet pretenderen dat ernstig ontwrichte relaties na het weekend ineens toprelaties zijn. Vaak echter is er wel een duidelijke omslag merkbaar waarop na het weekend kan worden voortgebouwd.

Onze methodes

Onze methodes zijn geënt op die van Sue Johnson (EFT), Vansteenwegen, Transactionele Analyse en Systemisch Werken. Op basis hiervan hebben we een zeer effectieve manier van werken ontwikkeld.

We hebben elk meer dan twaalf jaar ervaring in het geven van relatietherapie en ons Relatieweekend, vinden we, is een superieure vorm van relatietherapie.

Ontspannen

Naast de sessies blijft er voldoende tijd over om opgedane ervaringen te laten bezinken en te ontspannen en genieten van en met elkaar.

Haarlem is een mooie stad met veel te zien. Op 10 tot 15 minuten afstand vind je Amsterdam aan de ene en Zandvoort en Bloemendaal aan Zee aan de andere kant. Er is in deze plaatsen ook veel keuze in B&B's en hotels waar je kunt overnachten.

Interview met Niels & Esther

"Er is nu veel meer begrip"

Zestien en achttien waren ze, toen Esther (34) en Niels (37) een relatie kregen. Inmiddels zijn er twee kinderen en 'loopt het allemaal gestroomlijnd'. Maar de sleur had toegeslagen. Het 'wij-gevoel' raakte steeds verder op de achtergrond, vond Esther. "We waren vooral beste maatjes." Ze kozen voor een relatie-intensive, want "we zijn wel van doorpakken, als we eenmaal ergens voor gaan." Het bracht ze precies wat ze hadden gehoopt.

[Interview Niels & Esther]

Interview met René & Annemiek

"Zelfvertrouwen maakt onze relatie steviger"

"René is een bijzondere man", begint Annemiek (48). "Hij is hoogbegaafd en hoogsensitief en we zijn al 28 jaar verloofd. Maar begin vorig jaar liepen we vast. Toen ben ik op zoek gegaan naar een therapeut die in staat zou zijn om René's denkwereld te kunnen invoelen. ...

[Interview Annemiek en René]

Relatietest

Een eenvoudige relatietest waarmee je kunt checken of je relatie toe is aan begeleiding.

[Relatietest]

Volgende pagina:

Relatieadvies - Een welgemeend advies over wat te doen inzake je relatieproblemen.

Nuttig

Relatietherapie - Relatieweekend - Relatieadvies - Relatietest - Begeleiding 1:1 - Existentiële zaken - Rondom boosheid & agressie - Rondom hoogbegaafdheid - Assertiviteitstraining - Boosheidstraining - Persoonlijk Leiderschap - Rondom werk - Burnout & zo - Beter samenwerken - Jezelf ontplooien - Loopbaanadvies

Lezen over relaties

Liefdesrelaties - Liefde & verliefdheid - Hoezo relaties - De goede relatie - Top 12 relatietips - Ruzie & conflict - Partnerkeuze - Aantrekkingskracht - Intimiteit & seksualiteit - Relatieproblemen - Top 13 problemen - Vreemdgaan - Samengesteld gezin - Binding & hechting - Hechtingsproblemen - Intieme vreemden - Liefdeskunst - Duurzaam gelukkig - Relatiemail - Relatieboeken - Relatietest