Relatieweekend / Relatie Intensive

Herkennen jullie je in één of meer van deze punten:
- We staan al lang in de overlevingsstand
- We voelen ons eenzaam bij elkaar
- We voelen geen verbinding meer
- We zijn bang elkaar kwijt te raken
- Intimiteit, knuffelen en seks voelen als een opgave
- Een van beiden is vreemd gegaan
- We hebben vaak ruzie en conflicten
- We leven langs elkaar heen
- We zien geen uitweg meer uit de problemen
- We hebben elkaar niets meer te zeggen

Jammer; een liefdevolle relatie waarin je je geborgen en gezien voelt, is zo waardevol. Gelukkig kun je leren een relatie opnieuw vorm te geven zodat ze weer vol liefde is en plezierig voelt. Het best en snelst doe je dat onder begeleiding van een ervaren neutrale derde persoon.

Inzicht krijgen, en handvatten om weg van je valkuilen te blijven. Leren met elkaar over jullie gevoelens te praten. Vaardigheden leren om om te gaan met problemen en clashes. Leren je opnieuw te verbinden.

Relatieweekend

Het Relatieweekend is een serie van op elkaar volgende sessies relatietherapie in drie dagen, plus een nazorgsessie een aantal weken later.

Het is uitermate geschikt voor stellen die in een korte periode snel resultaat willen zien en/of die al lang met complexe problemen worstelen.

Het relatieweekend is ook geschikt voor stellen die afhaken tijdens gewone trajecten relatietherapie of die graag praktisch advies krijgen over hoe ze het moeten doen.

Het is ook geschikt voor stellen die het verdiepen van hun relatie willen combineren met een weekend weg zodat het traject niet te zwaar wordt.

Programma

Het Relatieweekend is een intensief programma van vrijdagochtend tot en met zondagochtend met daarin vijf sessies van twee uur: vrijdag en zaterdag zowel 's ochtends als 's middags een sessie, zondag enkel 's ochtends.

In de sessies werken we samen aan communicatieve, relationele en empatische vaardigheden, en de door jullie ingebrachte thematiek en onderwerpen. Er zijn geen andere stellen aanwezig.

We plannen ook een vervolggesprek enkele weken na het Relatieweekend om de bereikte verbetering in de relatie te consolideren. Tussendoor kunnen jullie, indien je dat wilt en de situatie dat vereist, bellen en/of mailen voor overleg en steun.

Voordat we samen het weekend ingaan hebben we ook een kort skypegesprek om met elkaar kennis te maken en te kijken of de verwachtingen op een lijn liggen.

Onze methodes

Onze methodes zijn geënt op die van Sue Johnson (EFT), Vansteenwegen en Willi, de Transactionele Analyse en Systemisch Werken. Op basis hiervan hebben we een eigen, zeer effectieve manier van werken ontwikkeld.

In het weekend gaan we stapsgewijs dieper in op jullie problemen en pellen we als het ware in korte tijd de relatie laag na laag af. We raken dan telkens opnieuw aan andere, dieper liggende pijn- en frictiepunten in de relatie. Die maken we vervolgens bespreekbaar.

In een relatief korte tijd krijgen jullie zo een compleet beeld van jullie relatie, inclusief hoe dat zo is gelopen, en de zaken die tot dan voor jullie niet of nauwelijks kenbaar of bespreekbaar waren. Samen met de therapeut leren jullie al die zaken binnen de relatie te hanteren .

We hebben veel ervaring in het geven van relatietherapie; meer dan 2000 stellen gingen jullie voor. Ons Relatieweekend is een superieure vorm van relatietherapie, het neusje van de zalm. Al onze therapiekracht, ervaring en expertise transparant en geconcentreerd opgediend, in serieuze samenwerking met jullie, de cliënten.

Ontspannen

Naast de sessies blijft er voldoende tijd over om opgedane ervaringen te laten bezinken, en te ontspannen en genieten van en met elkaar.

Haarlem is een mooie, klassieke stad met veel te zien. Op 10 tot 15 minuten afstand vind je Amsterdam aan de ene en Zandvoort en Bloemendaal aan Zee aan de andere kant. Er is in deze plaatsen ook veel keuze in B&B's en hotels waar je overnachtingen kunt boeken.

Volop mogelijkheden dus om een aangenaam weekend vol cultuur, verpozen, strand, duinen en eten te combineren met werken aan je relatie.

Investering

Jullie investering voor de Intensive bedraagt .

Na aanmelding ontvangen jullie een uitnodiging en factuur. Tot een maand voor de geplande dagen kunnen jullie kosteloos annuleren. Indien door overmacht het relatieweekend niet door kan gaan, plannen we in overleg een nieuwe datum.

Verder lezen over relaties

Liefdesrelaties - Liefde & verliefdheid - Hoezo relaties - De goede relatie - Top 12 relatietips - Ruzie & conflict - Partnerkeuze - Aantrekkingskracht - Intimiteit & seksualiteit - Relatieproblemen - Top 13 problemen - Vreemdgaan - Samengesteld gezin - Binding & hechting - Intieme vreemden - Liefdeskunst - Duurzaam gelukkig - Relatietest

Relatieweekend

De praktijk laat zien dat meerdere gesprekken in een korte periode vaak een beter resultaat geven dan gesprekken gespreid in de tijd.

De reden hiervoor is dat problemen in de relatie in zo'n korte periode goed en snel kunnen worden uitgediept terwijl het afbreukrisico klein is.

Interview met Niels & Esther

Zestien en achttien waren ze, toen Esther (34) en Niels (37) een relatie kregen. Inmiddels zijn er twee kinderen en 'loopt het allemaal gestroomlijnd'.

Maar de sleur had toegeslagen. Het 'wij-gevoel' raakte steeds verder op de achtergrond, vond Esther.

[Interview Relatieweekend]

Interview met René & Annemiek

"René is een bijzondere man", begint Annemiek (48). "Hij is hoogbegaafd en hoogsensitief en we zijn al 28 jaar verloofd. Maar begin vorig jaar liepen we vast. Toen ben ik op zoek gegaan naar een therapeut die in staat zou zijn om René's denkwereld te kunnen invoelen. ...

[Interview Relatieweekend]

Ervaringen

Lees hoe een stel dat een Relatieweekend heeft gevolgd, dat heeft ervaren.

[Ervaring Relatieweekend]