Relatietherapie

Therapeutische en coachende begeleiding voor stellen die problemen in hun liefdesrelatie ervaren.

Relatieproblemen

Het kan zomaar gebeuren: je hebt tien jaar een relatie en staat ineens tegenover elkaar. Omdat jullie je aan elkaar ergeren en daarin vast blijven zitten. Omdat je diepte in de relatie wilt maar dat niet voor elkaar krijgt. Omdat je niet meer weet of je nog van de ander houdt. Omdat er een derde in het spel is en alle zekerheden nu weg zijn. Omdat, omdat.

Relatieproblemen zijn eng. Want de gesprekken kunnen zomaar escaleren en de relatie kan echt stuk gaan. Toch is het zinnig om er samen met een derde persoon naar te kijken. Een neutraal iemand met kennis van zaken.

Onze aanpak

In de gesprekken onderzoeken jullie samen met de therapeut wat er speelt. Welke negatieve patronen er zijn ontstaan en wat ieders aandeel hierin is. Wat er op emotioneel niveau tussen jullie speelt. Wat jullie met elkaar hebben uit te zoeken om liefdevol verder te kunnen.

Jullie leren zo met elkaar communiceren dat problemen voortaan echt bespreekbaar worden. Jullie leren elkaar beter begrijpen en komen dichter bij elkaar te staan waardoor de tevredenheid en het plezier in elkaar groeien. Liefdevolle verbinding wordt weer mogelijk en er is weer ruimte voor houden van en intimiteit.

Praktisch en oplossingsgericht

We werken praktisch en oplossingsgericht maar gaan ook de diepte in, met aandacht voor ieders persoonlijke verhaal en de doelen die jullie je hebben gesteld. Het is OK als je daarbij elk een eigen insteek hebt.

De eerste sessie vertellen jullie je verhaal en maak je samen met de therapeut een analyse. Op basis hiervan kijken we naar hoe het traject eruit zal zien, waarbij we graag vermelden dat de meeste stellen genoeg hebben aan 3 tot 5 sessies. Als het vertrouwen is beschaamd of als er ingewikkelde problemen spelen, kunnen trajecten langer duren.

"Relatieproblemen zijn er om aan te werken. En als dat goed uitpakt, wordt de relatie er alleen maar beter en sterker van."

Conny Heuvelman

Onze methodes zijn geënt op die van Sue Johnson (EFT), Transactionele Analyse, Vansteenwegen en Systemisch Werken. Op basis hiervan en onze jarenlange ervaring in relatiebegeleiding, hebben we een zeer effectieve manier van werken ontwikkeld.

Uiteraard kan het zo zijn dat je in het traject besluit uit elkaar te gaan. Relatietherapie is immers geen wondermiddel; wat we geleerd hebben in ons werk is dat 'het willen' van de partners het belangrijkste middel is om de relatie te verbeteren.

Conny Heuvelman & Peter Spelbos

We zijn ervaren therapeuten met oog voor detail en ruimte voor het afwijkende. We werken niet alleen op het vlak van de verbinding en communicatie maar weten ook raad met ingewikkelde problematiek.

We kijken nergens van op en gaan zorgvuldig met jullie problemen om. We hebben elk meer dan 12 jaar ervaring als relatietherapeut.

[Heuvelman & Spelbos]

Interview met Christelle en Tom

"Hard werken om er beter uit te komen"

Christelle (42) en Tom (45) zijn al een kwart eeuw samen. Sportieve types, twee kinderen, op het oog een harmonieus stel. Maar als Christelle opbiecht dat ze al anderhalf jaar een relatie heeft met een collega, is al snel duidelijk dat ze daar niet samen uit gaan komen. Vijf sessies met Conny boden voldoende handvatten om elkaar weer te vinden.

[Interview Christelle en Tom]

Relatieweekend

Wanneer jullie weinig tijd hebben of bang zijn dat jullie het laten versloffen, kun je ook een intensief traject volgen, ons Relatieweekend.

In de praktijk blijkt dat meerdere gesprekken in een korte periode helpen om sneller dieper op de problemen in te gaan. Een Relatieweekend geeft daarom vaak een beter resultaat dan gesprekken gespreid in de tijd.

[Relatieweekend]

Relatietest

Een eenvoudige relatietest waarmee je kunt checken of je relatie toe is aan begeleiding.

[Relatietest]