Relatietherapie

Het kan zijn dat je er niet meer uitkomt met z'n tweeën. Omdat jullie je aan elkaar ergeren en daarin vast blijven zitten. Omdat je meer verbinding wilt met je partner maar dat niet voor elkaar krijgt. Omdat je niet meer weet of je nog wel van de ander houdt. Of omdat er een derde in het spel is en alle zekerheden nu weg zijn. Omdat, omdat.

In onze gesprekken onderzoeken we samen wat er speelt en leggen dat helder voor jullie neer, zodat je ernaar kunt kijken en erover praten. Welke negatieve patronen er zijn ontstaan en wat ieders aandeel hierin is. Wat jullie met elkaar hebben uit te zoeken om liefdevol verder te kunnen.

Onder begeleiding leren jullie op zodanige wijze met elkaar communiceren dat problemen echt bespreekbaar worden. Jullie leren elkaar beter begrijpen en komen dichter bij elkaar te staan waardoor de tevredenheid en het plezier in elkaar groeien. Liefdevolle verbinding wordt weer mogelijk en er is weer ruimte voor houden van en intimiteit.

En weet dat omdat jullie bereid zijn om met elkaar in gesprek te gaan en uit te zoeken hoe het zit tussen jullie, dit sowieso een positieve invloed op de relatie heeft.

Onze aanpak

We werken praktisch en oplossingsgericht maar gaan ook de diepte in, met aandacht voor jullie persoonlijke verhaal en de doelen die jullie je hebben gesteld. Het is OK als je daarbij elk een eigen insteek hebben; dat lijkt misschien ingewikkeld maar is voor ons goed werkbaar.

De eerste sessie vertellen jullie je verhaal en maken we samen een analyse. Op basis hiervan kijken we naar hoe het traject eruit zal zien, waarbij we graag vermelden dat de meeste stellen genoeg hebben aan 3 tot 5 sessies. Als het vertrouwen is beschaamd of als er ingewikkelde problemen spelen, kunnen trajecten langer duren.

Onze methodes zijn geënt op die van Sue Johnson (EFT), Vansteenwegen, Willi, Transactionele Analyse en Systemisch Werken. Op basis hiervan en onze jarenlange ervaring in relatiebegeleiding, hebben we een eigen manier van werken ontwikkeld die zeer effectief is.

Uiteraard kan het ook zo zijn dat je in het traject besluit uit elkaar te gaan. Relatietherapie is geen wondermiddel; wat we geleerd hebben in het werken als relatietherapeut is dat 'het willen' van de partners het belangrijkste middel is om de relatie te verbeteren.

We kijken nergens van op en gaan zorgvuldig met jullie problemen om. We hebben elk meer dan 12 jaar ervaring als relatietherapeut. Twijfel je of onze werkwijze geschikt is voor jullie situatie: neem contact met ons op.

Relatieweekend

Wij bieden ook een intensief traject relatietherapie in een weekend aan. Aanbevolen wanneer jullie weinig tijd hebben, je van jezelf weet dat je de neiging hebt iets niet af te maken, of bij een complex probleem extra diep wilt gaan.

[Relatieweekend]

Verder lezen over relaties

Liefdesrelaties - Liefde & verliefdheid - Hoezo relaties - De goede relatie - Top 12 relatietips - Ruzie & conflict - Partnerkeuze - Aantrekkingskracht - Intimiteit & seksualiteit - Relatieproblemen - Top 13 problemen - Vreemdgaan - Samengesteld gezin - Binding & hechting - Intieme vreemden - Liefdeskunst - Duurzaam gelukkig - Relatietest

Relatieweekend

Wanneer jullie weinig tijd hebben of bang zijn dat jullie het laten versloffen, kun je ook een intensief traject volgen, het Relatieweekend.

Meerdere gesprekken in een korte tijd helpen om snel dieper te gaan, dat blijkt in de praktijk. Een Relatieweekend geeft daarom vaak een beter resultaat dan gesprekken gespreid in de tijd.

[Relatieweekend]

Assertiviteitstraining

Veel partners van stellen in relatietherapie volgen op enig moment onze assertiviteitstraining om ander gedrag te ontwikkelen zodat hun relatie beter wordt. Van harte aanbevolen.

[Assertiviteitstraining]

Interview met Christelle en Tom

Over de relatietherapie die ze volgden bij Conny Heuvelman.

[Interview Christelle en Tom]

Testimonials

Geregeld krijgen we van cliënten reacties en bedankjes na afloop van het traject. Een korte selectie.

[Testimonials relatietherapie]

Conny Heuvelman & Peter Spelbos, Relatietherapeuten

Twee ervaren, mensgerichte therapeuten met oog voor detail en ruimte voor het afwijkende. Die niet alleen werken op het vlak van de verbinding maar ook goed raad weten met ingewikkelde problematiek.