Relatietherapie

Relatietherapie bij IDEE bestaat uit een serie gesprekken van ongeveer anderhalf uur waarbij tussen de gesprekken meestal twee tot drie weken zit.

In de gesprekken onderzoeken jullie samen met de therapeut (Conny Heuvelman of Peter Spelbos) wat er speelt in de relatie, welke negatieve patronen er zijn ontstaan en wat ieders aandeel hierin is. Wat jullie op emotioneel niveau met elkaar hebben uit te zoeken om liefdevol verder te kunnen.

Thema's die in de therapie aan de orde komen zijn onder meer jullie communicatie en interactie, binding en hechting, empathie en emotionaliteit, boosheid en frustratie, omgaan met conflicten, intimiteit en seksualiteit.

Daarbij is er natuurlijk ook aandacht aan zaken uit het verleden zoals oude pijn, persoonlijke trauma's, onverwerkt verdriet en verstoord vertrouwen.

Onze methodes zijn geënt op die van Vansteenwegen, Systemisch Werken, Sue Johnson (EFT), Systeemtherapie, Contextueel Werken en Transactionele Analyse. Op basis hiervan en onze jarenlange ervaring, hebben we een zeer effectieve manier van werken ontwikkeld.

Wij zijn gewend aan werken met lastige problemen in de relatie; daarvoor komen mensen immers juist bij ons.

Relatieweekend

Naast gewone relatietherapie geven we ook een Relatieweekend. Dat is een driedaags traject relatietherapie voor stellen die intensief aan hun relatie willen werken. Het is uitermate geschikt voor stellen die:

- In een korte periode snel resultaat willen zien.
- Al lang met complexe of etterende problemen worstelen.
- Makkelijk afhaken tijdens gewone relatietherapie.
- Ongestoord aandacht willen geven aan het verdiepen van hun relatie.

Daarnaast is het Relatieweekend een uitstekend 'last resort' om samen uit te zoeken of je wel of niet nog verder wilt met elkaar.

Relatieadvies

We bieden ook relatieadvies. Voor als je met vragen zit als:

- Wat zoek ik nog bij mijn partner?
- Mijn partner gaat vreemd en liegt maar ontkent dat.
- Ik begrijp mijn partner niet meer.
- De relatie is doodgebloed, denk ik.

Het is dan prettig als iemand je klip en klaar kan adviseren over wat het beste/verstandigste is om te doen.

Www.relaties-idee.nl

Al onze informatie over wat we te bieden hebben op het vlak van relatietherapie en allerlei teksten en info op het vlak van relaties vind je op onze site www.relaties-idee.nl

Volgende pagina

Boosheidstherapie

Begeleiding

Existentiële therapie - Relatietherapie - Boosheidstherapie - Rondom werk

Menu

Mensdingen - Leven - Psychisch - Therapie ed. - Home - Begeleiding - Training - Tests - IDEE - Contact & zo