Herken je dit?

Het loopt niet lekker in het team. Sommigen zeggen niets terwijl anderen continu aan het woord zijn. Niet iedere medewerker doet wat hem/haar gevraagd wordt. De sfeer is simpelweg down en er is aardig wat verloop. Er is onderdrukte rivaliteit en sommigen ervaren het team niet als veilig genoeg.

Waar ligt dat nou aan en hoe kan het beter?

Team Coaching voor wie

Team coaching is bedoeld voor (kleine) teams die worstelen met een negatieve groepsdynamiek en/of een gebrek aan focus en daar zelf niet uitkomen.

Door middel van persoonlijke begeleiding en team training, haal ik de hick-ups uit de groepsdynamiek en maak bespreekbaar wat bespreekbaar hoort te zijn maar niet is.

Het team krijgt zicht op ieders rollen en functies, persoonlijke onderliggende thema's die frustreren en de haken en ogen die aan de organisatiecultuur zitten.

Na afloop

Na afloop hebben teamleden meer zicht op het eigen functioneren en zijn ze beter aanspreekbaar op hun gedrag. Ze kunnen makkelijker omgaan met feedback en kritiek. Ze zijn vaardiger in het neerzetten van zachter en positiever gedrag naar elkaar en haken eerder in op wat moet gebeuren in de groep. schiele

Onderwerpen

Onderwerpen die onder meer aan bod komen tijdens de begeleiding zijn onder meer:

- Groepsdynamiek
- Stress, context en triggers
- Persoonlijke thematiek
- Communicatie en interactie
- Veiligheid
- Autoriteitsproblemen
- Omgaan met emoties
- Wat niet gezegd wordt
- De olifant in de kamer
- Teamrollen
- Vergaderen
- Geven en ontvangen van feedback
- Organisatiecultuur

Praktische informatie

Het is een gelaagde coaching waarbij de aanpak én persoonlijk én groepsgericht is, een mix van training, groepscoaching, en persoonlijke begeleiding.

Team Coaching geven we op aanvraag aan teams van maximaal 9 personen binnen organisaties en bedrijven. Dit doen we op locatie. In overleg beslaat de training minimaal 3 en maximaal 7 dagen. Extra coaching per deelnemer is mogelijk. Een voorafgaand intakegesprek met deelnemers en opdrachtgevers maakt deel uit van het proces. Uw begeleider is Conny Heuvelman. Uitsluitend op offertebasis.

Volgende pagina

De Kunst van Verbinden

Training

Overzicht trainingen - Team Coaching - De Kunst van Verbinden - Assertief Connecten - Persoonlijk Leiderschap

Menu

Home - Mensdingen - Leven - Psychisch - Agressie - Therapie ed. - Begeleiding - Werk - Training - Tests - IDEE - Contact & zo