Persoonlijke ontwikkeltrainingen

Wij bieden trainingen die gericht zijn op verandering van het eigen gedrag. Het zijn gelaagde trainingen die zijn toegesneden op wat elke deelnemer nodig heeft.

Leren in een groepstraining doe je anders dan in een traject een-op-een. In een groep leer je vooral veel van en door elkaar. Je ervaart direct hoe anderen op je reageren en ziet de gevolgen van je gedrag. Theorie is belangrijk maar ervaring en inzicht zijn dat nog meer.

Onze trainingen

Boosheidstraining

Zeggen wat je te zeggen hebt, voor jezelf opkomen, boosheid, woede, slaan. Zonder kracht kan niemand goed voor zichzelf zorgen maar daarin doorschieten en agressief worden, helpt je niet.

Deze driedaagse training is ontwikkeld voor diegenen die meer zicht en grip willen krijgen op hun boos en agressief gedrag en dat met anderen die met vergelijkbare problemen worstelen, willen doorwerken.

Na afloop van de training heb je beter zicht op je eigen boosheid, wanneer en waarom je boos wordt, en ook wat je anders kunt doen in gelijksoortige situaties. Je bent vaardiger in het neerzetten van zachter gedrag.

[Boosheidstraining]

Assertiviteitstraining

Onze al jaren lopende Assertiviteitstraining is gericht op het aanleren van assertief gedrag in de brede zin van het woord: je relaties met anderen open, assertief en kwetsbaar vormgeven.

Krijgen wat je wilt, 'nee'-zeggen en je collega of partner vertellen waar het op staat. Emotioneel intelligent handelen en uit je boosheid blijven. Jezelf duidelijk en assertief kunnen uiten en neerzetten. Ruimte innemen.

Je leert hoe je in elkaar steekt en wat de interne hobbels zijn achter je gedrag. Je krijgt duidelijker wat je wilt en hoe je dat vertaalt naar gedrag.

[Assertiviteitstraining]

Persoonlijk Leiderschap

Wie ben ik, waar kom ik vandaan en ga ik heen? Kort gezegd reikt de training Persoonlijk Leiderschap je het antwoord op die vragen aan. Het gaat hierbij over levenskunst in de brede zin van het woord.

Inzicht en kennis over jezelf. Voor jezelf de mogelijkheid creëren om te veranderen en een andere richting aan je leven te geven, relaties anders neer te zetten en je werk zodanig vorm te geven dat het beter bij je past.

De training is het vervolg op onze assertiviteitstraining maar staat ook open voor diegenen die op een andere manier vergelijkbare kennis hebben verworven. Het is een mix van verdieping, praktische filosofie en doen.

[Persoonlijk Leiderschap]

Opdrachtgevers oa:

Werken aan jezelf

Aan jezelf werken in een groep is een krachtige manier om te leren. Je leert van elkaar, verwerft zelfinzicht, krijgt feedback, ziet hoe anderen het doen, en verdiept je gedrag en vaardigheden.

De groepen zijn klein, de aanpak is persoonlijk, privacy staat voorop en discretie is verzekerd.

Agenda

[Agenda]

Over de Assertiviteitstraining

[Interview Peter Spelbos]