Goed functioneren op je werk

Mensen functioneren in hun werk het best als ze hun talenten en vaardigheden kunnen benutten en daarbij geen of weinig last hebben van problemen en dergelijke. Het maakt daarbij niet uit of die problemen op het werk spelen of van persoonlijke aard zijn.

Daarnaast maakt het veel uit of mensen in hun werk op een adequate wijze kunnen omgaan met de stress die het moderne werken en de huidige inrichting van de samenleving met zich mee brengen. Ook is van belang hoe ze omgaan met de eisen die leidinggevenden en anderen aan hen stellen en de mate van grip die ze op hun werk hebben.

Tevens geldt dat een loopbaan vormgeven in de huidige tijd voor velen beslist niet makkelijk is. Een baan voor het leven bestaat niet meer én wil niemand meer, terwijl werkgevers vooral geïnteresseerd zijn in het opknippen van functies en niet zozeer in het creëren van functies die boeiend of interessant zijn.

Bij dit alles kunnen wij prima helpen.

Wij bieden coaching en begeleiding die gericht is op (a) het verminderen van psycho-sociale problemen (assertiever worden, minder agressie), (b) zelfontplooiing en het ontwikkelen van talenten en vaardigheden (bij hoogbegaafdheid en autisme en zo), (c) het vormgeven van werkrelaties (hoe stuur je aan, hoe werk je samen), (d) het omgaan met stress en burn-out, en (e) loopbaan- en carrièplanning.

We hebben een gelaagde, persoonlijke aanpak en werken kortdurend en resultaatgericht.

We richten ons op werkenden, organisaties en bedrijven die hun werknemers persoonlijke, vakkundige begeleiding willen bieden, én op ondernemers, consultants, zelfstandigen en andere professionals.

Werkgebieden

Beter in samenwerken

Leren om op een harmonieuze manier met anderen om te gaan en communiceren. Werkrelaties - zowel naar boven als naar opzij en beneden - beter en in balans vormgeven. Omgaan met autoriteitsproblemen.

[Samenwerken]

Beter worden in wat je doet

Je potentie waarmaken, beter worden in wat je doet, gaat over leren omgaan met je eigen thematiek en dat verbinden met zaken als focus, motivatie, routines, discipline, en leren omgaan met je imperfecties en zwarte kanten.

[Beter worden in wat je doet]

Loopbaanadvies

Voor een passende volgende stap in je carrière je persoonlijkheid, talenten, motivatie en aversies matchen met een werkomgeving die goed voelt en stimulerend is.

[Loopbaanadvies]

Burnout & zo

Leren omgaan met overspannenheid of burn-out. Leren begrenzen in werk en opnieuw aan het werk na een burn-out. Omgaan met energielekken.

[Burnout & zo]

Pragmatisch herkaderen

In de begeleiding zijn wij persoonlijk, praktisch, pragmatisch en open. We begeleiden met een therapeutische ondertoon en zijn daarnaast uitstekend op de hoogte van zakelijke en bedrijfsmatige processen.

We zoeken de dialoog, zijn down-to-earth en pragmatisch en bieden een helpende hand binnen een veilige bedding. Je leert over jezelf, hoe je in elkaar steekt, wat je aandeel in de problemen is en hoe je het ook anders en beter kan aanpakken.

Peter Spelbos
Conny Heuvelman

Organisaties

Wij begeleidden werknemers van onder meer onderstaande organisaties:

Volgende pagina

Beter in samenwerken

Werk

Werk coaching - Beter in samenwerken - Beter worden in wat je doet - Loopbaanadvies - Burnout & zo

Menu

Home - Mensdingen - Leven - Psychisch - Agressie - Therapie ed. - Begeleiding - Werk - Training - Tests - IDEE - Contact & zo