Goed functioneren op je werk

Mensen functioneren in hun werk het best als ze hun talenten en vaardigheden kunnen benutten en daarbij geen of weinig last hebben van problemen en dergelijke. Het maakt daarbij niet uit of die problemen op het werk spelen of van persoonlijke aard zijn.

Daarnaast maakt het veel uit of mensen in hun werk op een adequate wijze kunnen omgaan met de stress die het moderne werken en de huidige inrichting van de samenleving met zich mee brengen. Ook is van belang hoe ze omgaan met de eisen die leidinggevenden en anderen aan hen stellen en de mate van grip die ze op hun werk hebben.

Tevens geldt dat een loopbaan vormgeven in de huidige tijd voor velen beslist niet makkelijk is. Een baan voor het leven bestaat niet meer én wil niemand meer, terwijl werkgevers vooral geïnteresseerd zijn in het opknippen van functies en niet zozeer in het creëren van functies die boeiend of interessant zijn.

Bij dit alles kunnen wij prima helpen.

Wij bieden coaching en begeleiding die gericht is op (a) het verminderen van psycho-sociale problemen (assertiever worden, minder agressie), (b) zelfontplooiing en het ontwikkelen van talenten en vaardigheden (bij hoogbegaafdheid en autisme en zo), (c) het vormgeven van werkrelaties (hoe stuur je aan, hoe werk je samen), (d) het omgaan met stress en burn-out, en (e) loopbaan- en carrièplanning.

We hebben een gelaagde, persoonlijke aanpak en werken kortdurend en resultaatgericht.

We richten ons op werkenden, organisaties en bedrijven die hun werknemers persoonlijke, vakkundige begeleiding willen bieden, én op ondernemers, consultants, zelfstandigen en andere professionals.

Loopbaanadvies volgens Savickas

Bij het geven van loopbaanadvies gaan we niet alleen uit van je vaardigheden, competenties en diploma's, maar ook van hoe je in elkaar steekt en in welke werkomgeving en type organisatie je het beste functioneert, alsmede welk type functie het beste bij je past.

De methode die we daarbij gebruiken is gebaseerd op die van Mark Savickas, een Amerikaanse psycholoog. Het is een beproefde methodiek die je helpt je werk in je leven te integreren en niet omgekeerd.

Het is een kortdurende methode - twee tot drie sessies - die een goed inzicht geeft in wat iemand drijft in het leven, welke thema's, dromen en verlangens hij of zij koestert, en welke richting en type organisatie in het werkzame leven dan ook het best bij die persoon past.

De methodiek is bijzonder effectief bij concrete loopbaanvragen.

Organisaties

Wij begeleidden werknemers van onder meer onderstaande organisaties:

Volgende pagina

Existentiële therapie

Begeleiding

Existentiële therapie - Relatietherapie - Boosheidstherapie - Rondom werk

Menu

Mensdingen - Leven - Psychisch - Therapie ed. - Home - Begeleiding - Training - Tests - IDEE - Contact & zo