Psychologisch Bureau IDEE

Binnen IDEE (sinds 2002) werken wíj, Peter Spelbos en Conny Heuvelman, samen. Beiden zijn we therapeut, trainer en coach en begeleiden we mensen op het psychische vlak. En dat doen we al jaren.

Wanneer je het even niet meer weet of vastgelopen bent in leven, relaties of werk, helpen wij je je problemen op te lossen en ermee leren omgaan. We lopen een stukje met je mee in je leven.

IDEE is er voor iedereen die écht aan zichzelf wil werken. Onze filosofie daarbij is dat je in dat proces zoveel mogelijk zelf doet en wij je helpen jezelf te helpen.

We zoeken de dialoog, zijn down-to-earth en pragmatisch en bieden een helpende hand binnen een veilige bedding. Peter Spelbos & Conny Heuvelman

Werkvelden

We focussen op drie werkvelden: Leven en Relaties, Werk, en Training.

Leven & Relaties

Binnen dit werkveld richten we ons op hoe mensen op het psychische vlak anders, beter, kunnen omgaan met zichzelf, anderen, en de wereld om hen heen.

Thema's waar we ons mee bezig houden zijn onder meer: staan voor jezelf, minder agressief zijn, samenwerken, (liefdes-)relaties vormgeven, existentiële zaken, identiteitsontwikkeling, omgaan met begaafdheden.

[Begeleiding 1:1]
[Relatietherapie]

Werk

Binnen de context van werk richten we ons min of meer op dezelfde thema's als we dat bij het werkveld Persoon & Relatie doen.

Samen ruimen we de blokkades op die je beletten niet optimaal te functioneren én helpen we je de eigen kwaliteiten en vaardigheden verder te ontwikkelen.

[Werk]

Training

Onze trainingen zijn aanvullend aan de begeleiding 1 op 1 maar hebben dezelfde focus: de ontwikkeling van de gehele persoon. Ze zijn gelaagd, dit wil zeggen, er zitten therapeutische aspecten aan. Verder zijn ze uitermate praktisch van opzet en hebben ze ook een goede theoretische basis.

[Training]

IDEE

Het woord idee is verwant aan identiteit, in beide woorden zit id, wat ik betekent. Door het verwerven van inzicht en het oplossen van problemen geef je vorm aan je identiteit.

Cliënten

Onze cliënten komen uit heel Nederland en van daarbuiten. Het niveau is HBO/HBO+/WO/WO+ of vergelijkbaar. We hebben ruime ervaring in het werken met bijzondere mensen.

Technieken

Technieken die we gebruiken zijn onder meer coaching, counseling, praten, werken met delen, transactionele analyse, cognitieve gedragstherapie, actieve imaginatie, gestalttherapie, existentiële therapie, emdr, eft, rationeel-emotieve therapie, hypnotherapie en systemisch werken.

Privacy

We hechten sterk aan privacy en discretie en houden niet van bureaucratie.

We zijn niet verbonden aan enig centrum of instelling, overleggen niet over uw problemen met collega's, en houden ook geen dossiers voor of verzekeraars over je aan.