Jezelf ontplooien

Waar je voor staat, wat je wil, wat je in huis hebt en wat je hebt te leren.

Als het wringt

Het kan zomaar gebeuren dat het wringt tussen jou en je werk. Je doet bijvoorbeeld je werk goed maar vraagt jezelf af wat nu de volgende stap in je carrière is.

Of je bent een fantastisch ingenieur maar vraagt je af of je moet ingaan op het aanbod om manager te worden. Of je bent al een jaar die manager en vraagt je af of dit nu het werk is wat je altijd zo graag wilde.

Een ander voorbeeld: je bent ZZP-er in de ICT en loopt vast in de marketing van jezelf. Wat nu? Stoppen dan maar?

Wat al deze situaties gemeen hebben is dat je in een bepaalde positie zit maar niet goed weet wat je volgende stap is. Is het stoppen, doorgaan of juist jezelf aanpassen?

En je weet het gewoon niet.

Zelfontplooiing is een proces

Zelfontplooiing gaat over jezelf zodanig ontwikkelen in leven en werk dat het aansluit bij wat je in huis hebt én bij wat je ten diepste verlangt van het leven. Het is een proces dat je leven lang doorgaat.

Jezelf ontplooien binnen je werk is meestal een proces van zoeken, proberen en, stap voor stap, jezelf leren kennen. Waar je voor staat, wat je belangrijk vindt in het leven, wat je in huis hebt en wat je nog hebt te leren.

Het is steeds opnieuw het naderen van een kruispunt waarop je links of rechts gaat en zo richting aan je leven geeft.

Problemen bij zelfontplooiing

Dat wat je in huis hebt aan kwaliteiten en vaardigheden, en wat je verlangt van het leven kunnen samengaan en zich heel duidelijk tonen - maar een garantie daarop heb je niet.

Redenen daarvoor zijn divers. Iemand heeft misschien weinig of geen zicht op zijn talenten en kwaliteiten, of weet niet goed wat hem drijft in het leven. Soms zit er intern iets in de weg, soms de omgeving.

Begeleiding bij zelfontplooiing

Wanneer vragen omtrent zelfontplooiing zich aandienen en je er in je eentje niet uitkomt, is het fijn als je kunt sparren met iemand die én je adviseert én je begeleidt in je proces.

Wij bieden hierin een tweetal sporen.

Het eerste is onze ervaring op het vlak van hoe mensen in elkaar steken en hoe, gegeven hoe je in elkaar steekt, jouw carrièrepad en zelfontplooiing er zouden kunnen uitzien. Dit is een mix van therapie, coaching en de methode Savickas (zie bij loopbaanadvies).

Het tweede spoor is deelname aan onze training Persoonlijk Leiderschap. Hierin komen immers ook allerlei aspecten van leven en werk - en hoe jij dan daarin je weg het beste vindt - samen.

Een combinatie van die twee is uiteraard ook mogelijk.

Pragmatisch herkaderen

Wij helpen mensen anders om te gaan met dat waarnaar ze reiken. Bieden kennis en inzicht aan; een steuntje in de rug en handvatten zodat ze op eigen kracht verder kunnen.

De ontwikkeling van de gehele persoon staat daarbij voorop. We vergeten daarbij de belangen van collega's, leidinggevenden en werkgever niet.

Interview met Peter

"Dit hoort dus blijkbaar bij mij"

Ongeveer een jaar geleden liep hij vast, zowel op zijn werk als privé. Peter liep tegen muren op. Hij begreep niet waarom de mensen om hem heen bepaalde keuzes maakten, of dingen niet zagen zoals hij. "Ik had niet in de gaten dat anderen me niet begrepen", zegt hij nu. "Ik ging te snel, had meteen mijn oordeel klaar en overdonderde anderen daarmee." "Laat je eens testen", zei zijn vrouw. En zo ging het balletje rollen.

[Interview]

Volgende pagina:

Agressief gedrag - Begeleiding bij boos, onvriendelijk en agressief gedrag op het werk.

Nuttig

Begeleiding rondom werk - Burnout & zo - Samenwerken - Jezelf ontplooien - Agressief gedrag - Hoogbegaafd & werk - Loopbaanadvies - Begeleiding 1:1 - Assertiever worden - Existentiële zaken - Rondom boosheid & agressie - Rondom hoogbegaafdheid - Assertiviteitstraining - Boosheidstraining - Persoonlijk Leiderschap - Relatietherapie - Relatieweekend - Relatieadvies - Relatietraining

Interessant

Psychische klachten - Angst - Subassertiviteit - Boosheid & woede - Stress - Burnout - Groeipijn - Eenzaamheid - Depressiviteit - Relatieproblemen - Emotionele problemen - Verdriet & rouw - Psychose - Eetproblemen - Hoogbegaafdheid - Twee werelden

Interview met Peter (48)
"Dit hoort dus blijkbaar bij mij"

Ongeveer een jaar geleden liep hij vast, zowel op zijn werk als privé. Peter (48) liep tegen muren op. Hij begreep niet waarom de mensen om hem heen bepaalde keuzes maakten, of dingen niet zagen zoals hij. "Ik had niet in de gaten dat anderen me niet begrepen", zegt hij nu. "Ik ging te snel, had meteen mijn oordeel klaar en overdonderde anderen daarmee." "Laat je eens testen", zei zijn vrouw. En zo ging het balletje rollen.

Peter bleek hoogbegaafd. "Dat was al eerder aan het licht gekomen", vertelt hij. "Nadat ik op mijn zeventiende hoofdletsel had opgelopen bij een verkeersongeluk, scoorde ik 141 op de IQ-test die toen ter controle werden gedaan. Maar ik kom uit het soort gezin dat daar niks mee deed. Ik was gewoon slim, klaar. Pas toen ik problemen begon te krijgen met mijn omgeving, leek het nuttig om toch nog eens te testen. Mijn vrouw dacht dat ik ofwel autistisch moest zijn, of hoogbegaafd. Nou, dat laatste bleek het geval."

"Ik ben ook kleurenblind", vertelt Peter, in een poging om uit te leggen welke impact hoogbegaafdheid heeft. "Dat kan ik je wel vertellen, maar je kunt niet erváren hoe het is. Hooguit door een speciale bril op te zetten." Zo'n simulatiebril bestaat niet voor hoogbegaafdheid. "Ik voelde me gewoon anders dan anderen. Niet dat ik altijd gelijk heb, zeker niet. Maar ik merkte wel dat ik anderen kwijtraak in mijn manier van denken en praten. Ik ga dan te snel, heb zaken al vanuit verschillende standpunten bekeken en gewogen, voordat de ander precies doorheeft waar het over gaat. Dan word ik ongeduldig en vinden anderen mij een irritante betweter. Dat snap ik nu."

Persoonlijk leiderschap

Nadat zijn gevoel van vervreemding ('Waarom willen ze dat nou niet zien?', 'Wat snappen ze hier niet aan?', 'Wat doe ik nu weer fout?') opnieuw was geëtiketteerd, sloeg Peter aan het googlen. "Ik had een goed gevoel over wat IDEE op de website zegt over hoogbegaafdheid." Tijdens het intakegesprek met Peter Spelbos suggereerde hij om de training Persoonlijk Leiderschap te gaan doen.

Peter volgde de training in het najaar van 2016. "Ik vond het erg persoonlijk en betrokken vanuit Conny en Peter. En het niveau was goed, de opbouw en de inhoud. Je krijgt waardevolle handvatten en hulpmiddelen aangereikt. Die zetten je niet alleen aan tot nadenken, maar je wordt ook uitgenodigd om er echt wat mee te doen. Het groepsproces is daar heel stimulerend in."

Zelf voelde hij zich vooral erg aangesproken door de innerlijke niveaus van Bateson, de eigenschappen van Covey en de filosofische aspecten die tijdens de training aan bod kwamen. "Dat zijn natuurlijk theorieën, maar deze werden relevant door de manier waarop en de samenhang waarin ze in de training werden toegepast. Er werd in de groep over gepraat en stevig op doorgevraagd. Dat maakt het heel concreet."

Impactvolle beslissingen

De training maakte hem extra duidelijk wat hij een tijdlang onder de oppervlakte al aanvoelde: zijn werk past niet meer bij hem. "Ik werk bij een grote bank. Daar bots ik niet alleen met managers die voor de zoveelste keer procedures willen bijstellen (en meestal niet ten goede, of zelfs maar met een logische reden), maar ook met de bedrijfscultuur. Door de crisis is er vreselijk ingegrepen in deze sector. Om klanten te beschermen. Maar je ziet dat vaak de verkeerde mensen de prijs betalen. In mijn functie neem je beslissingen die grote impact hebben op mensen, hun bedrijven en hun levens. Maar de regels dwingen je daarbij vaak in een richting die tegen je gevoel voor logica of rechtvaardigheid indruist. De meeste bankmedewerkers durven daar niet tegenin te gaan. De angst is gaan regeren. Maar ik heb dat wel gedaan. We hebben dan ook besloten dat we afscheid van elkaar gaan nemen."

Meer zelfinzicht

De training heeft Peter veel opgeleverd, zegt hij. "Ik ben goed gaan nadenken over wie ik nu eigenlijk ben en wat ik wil. Ik wil een bijdrage leveren aan iets goeds en daar past mijn werk niet langer in. Ik weet nog niet wat ik dan wel kan gaan doen, maar ik wil in elk geval helemaal weg uit de financiële wereld."

Peter heeft meer zelfinzicht gekregen en is zich bewuster geworden van zijn gedrag in interacties. "Het is nog niet zo dat ik me nu voortdurend heel anders opstel. Het heeft ook met acceptatie te maken: oké, dit hoort dus blijkbaar bij mij. Maar hoe kan ik daar voortaan op zo'n manier mee omgaan dat het mij en mijn omgeving niet in de weg zit? Door inzichten uit de training met mijn vrouw te delen, kan zij nu duidelijker aangeven wanneer ik weer 'op hol sla'. Dat helpt ook. Ik ben nu echt bezig om mijn plek te vinden en daar rust in te krijgen. De dingen vallen op hun plaats. En wat voor mij misschien wel het meeste impact heeft, dat is het besef 'Ik ben dus niet gek'. Daar ben ik heel erg blij mee."

Interview

Dit interview is van de hand van Annelies Roon van de Schrijverij in Haarlem. © Annelies Roon.