Zelfontplooiing binnen je werk

- Je doet je werk goed maar vraagt jezelf af wat nu de volgende stap in je carrière is.
- Je bent een fantastisch ingenieur maar vraagt je af of je moet ingaan op het aanbod om manager te worden.
- Je bent al een jaar manager en vraagt je af of dit nu het werk is wat je altijd zo graag wilde.
- Je bent ZZP-er in de ICT en loopt vast in de marketing van jezelf. Wat nu? Stoppen dan maar?

Wat al deze situaties gemeen hebben is dat je in een bepaalde positie zit maar niet goed weet wat je volgende stap is. Is het stoppen, doorgaan of jezelf aanpassen?

Jezelf ontplooien binnen je werk is meestal een proces van zoeken, proberen en, stap voor stap, jezelf leren kennen. Waar je voor staat, wat je belangrijk vindt in het leven, wat je in huis hebt en wat je nog hebt te leren.

Zelfontplooiing is een proces

Zelfontplooiing gaat over jezelf zodanig ontwikkelen in leven en werk dat het aansluit bij wat je in huis hebt én bij wat je ten diepste verlangt van het leven. Zelfontplooiing is een proces dat je leven lang doorgaat.

Wanneer vragen omtrent zelfontplooiing zich aandienen en je er in je eentje niet uitkomt, is het fijn als je kunt sparren met iemand die én je adviseert én je begeleidt in je proces.

Problemen bij zelfontplooiing

Dat wat je in huis hebt aan kwaliteiten en vaardigheden, en wat je verlangt van het leven kunnen samengaan - maar een garantie daarop heb je niet.

Redenen daarvoor zijn divers. Iemand heeft misschien weinig of geen zicht op zijn talenten en kwaliteiten, of weet niet goed wat hem drijft in het leven. Soms zit er intern iets in de weg, soms de omgeving.

Training

Indien toepasselijk en zinnig adviseren we begeleiding 1 op 1 in combinatie met de Assertiviteitstraining of de Training Persoonlijk Leiderschap.

Onze cliënten

- Ondernemers, zelfstandigen, ZZPers en medewerkers van organisaties die aan zichzelf willen werken.

- Organisaties en bedrijven die voor medewerkers professionele begeleiding op het psycho-sociale vlak zoeken.

- Organisaties en bedrijven die bereid zijn medewerkers te faciliteren die met ons aan zichzelf willen werken.

Pragmatisch herkaderen

Wij helpen mensen anders om te gaan met dat waarnaar ze reiken. Bieden kennis en inzicht aan; een steuntje in de rug en handvatten zodat ze op eigen kracht verder kunnen.

De ontwikkeling van de gehele persoon staat daarbij voorop. We vergeten daarbij de belangen van collega's, leidinggevenden en werkgever niet.