Loopbaanadvies

Begeleiding bij de zoektocht naar werk dat bij je past.

De zoektocht

Na je studie een passend beroep kiezen of na tien jaar noodgedwongen een draai maken in je loopbaan, is gewoon lastig. Er even vanaf gezien dat een beroep voor het leven allang niet meer bestaat.

Sommigen denken dat wanneer ze maar hun passie volgen, vanzelf werk vinden dat bij hen past. Anderen denken dat hun talenten en vaardigheden daarin allesbepalend zijn. Maar zo werkt het natuurlijk niet.

Werk past bij je als het aansluit bij je karakter, bij je visie op het leven, bij wat je eng en moeilijk vindt in het leven, bij waarmee je worstelt.

Je dromen en vaardigheden zijn hier natuurlijk wel aan gelinkt, maar in dit hele gebeuren, de zoektocht naar wat past, niet allesbepalend.

Voor een passende loopbaan dienen persoonlijkheid, talenten, angsten, thema's en aversies te matchen met een werkomgeving die én positief en veilig voelt én stimulerend en uitdagend is.

Loopbaanadvies: Methode Savickas

De methode die wij gebruiken bij loopbaanadvies, is gebaseerd op de methodiek van Mark Savickas, een Amerikaanse sociaal-psycholoog. Het is vooral een methode waarbij je kijkt naar hoe je in elkaar steekt en minder naar wat je capaciteiten zijn.

Het is een beproefde kortdurende methode die inzicht geeft in je kwaliteiten en talenten, en dat alles matcht met wat je drijft in het leven, inclusief waar je onzekerheden en valkuilen zitten.

In het proces krijg je een goed idee van waar je op je plek bent en welke beroepen/functies en bedrijfsculturen je passen. Uiteindelijk construeer je samen met de therapeut een soort zoekprofiel.

Pragmatisch herkaderen

Wij helpen mensen anders om te gaan met dat waarnaar ze reiken. Bieden kennis en inzicht aan; een steuntje in de rug en handvatten zodat ze op eigen kracht verder kunnen.

De ontwikkeling van de gehele persoon staat daarbij voorop. We vergeten daarbij de belangen van collega's, leidinggevenden en werkgever niet.

Onze cliënten

- Ondernemers, zelfstandigen, ZZPers en medewerkers van organisaties die aan zichzelf willen werken.

- Organisaties en bedrijven die voor medewerkers professionele begeleiding op het psycho-sociale vlak zoeken.

- Organisaties en bedrijven die bereid zijn medewerkers te faciliteren die met ons aan zichzelf willen werken.

Volgende pagina:

Begeleiding rondom werk - Over de begeleiding een op een rondom werk en loopbaan die wij bieden.

Nuttig

Begeleiding rondom werk - Burnout & zo - Samenwerken - Jezelf ontplooien - Agressief gedrag - Hoogbegaafd & werk - Loopbaanadvies - Begeleiding 1:1 - Assertiever worden - Existentiële zaken - Rondom boosheid & agressie - Rondom hoogbegaafdheid - Assertiviteitstraining - Boosheidstraining - Persoonlijk Leiderschap - Relatietherapie - Relatieweekend - Relatieadvies - Relatietraining

Interessant

Psychische klachten - Angst - Subassertiviteit - Boosheid & woede - Stress - Burnout - Groeipijn - Eenzaamheid - Depressiviteit - Relatieproblemen - Emotionele problemen - Verdriet & rouw - Psychose - Eetproblemen - Hoogbegaafdheid - Twee werelden