Samenwerken een kunst een kunde

Samenwerken, op een harmonieuze manier met anderen omgaan, is een kunst en kunde, en niet iedereen van nature gegeven. De een is wat verlegener of meer op zichzelf, de ander is juist het tegenovergestelde daarvan (en zelfs als het van nature wel gegeven is, kunnen gebeurtenissen van vroeger dat gedrag in de weg staan).

Velen vinden het dan ook moeilijk om op een manier om te gaan met collega's en leidinggevenden die ze als plezierig ervaren. Anderen vinden het moeilijk om leidinggevenden of collega's te vertellen waar het op staat, of vinden het eng hun mond open te doen tijdens een vergadering.

Weer anderen onttrekken zich, lijkt het, aan alle interactie en zijn in mindere mate aanstuurbaar. Eigenheimers met, zo heet dat tegenwoordig, autistische trekjes.

Beter in samenwerken

Wij leren mensen effectiever en persoonlijker omgaan met anderen. Beter luisteren en communiceren, beter samenwerken, invoelen wat er gebeurt bij de ander, zich toegankelijker opstellen. Met een modewoord: zich kwetsbaarder opstellen.

Om dit goed te kunnen, is het nodig dat je eerst leert luisteren naar wat er bij jezelf speelt op gevoelsniveau. Met welke thema's je eventueel worstelt en hoe dat doorwerkt in hoe en wat je doet naar anderen. Je leert ook over wat een groep is en hoe die zich samenstelt. Je leert over jouw positie in de groep, en hoe je dat zelf kunt (bij)sturen.

Wij werken gelaagd en verbinden het coachende met het psychologische en therapeutische. Cliƫnten krijgen op alle niveaus inzicht in het eigen gedrag. Daarnaast krijgen ze uiteraard tools aangereikt om hun gedrag te veranderen.

Pragmatisch herkaderen

In de begeleiding zijn wij persoonlijk, praktisch, pragmatisch en open. We begeleiden met een therapeutische ondertoon en zijn daarnaast uitstekend op de hoogte van zakelijke en bedrijfsmatige processen.

We zoeken de dialoog, zijn down-to-earth en pragmatisch en bieden een helpende hand binnen een veilige bedding. Je leert over jezelf, hoe je in elkaar steekt, wat je aandeel in de problemen is en hoe je het ook anders en beter kan aanpakken.

Peter Spelbos
Conny Heuvelman

Volgende pagina

Beter worden in wat je doet

Werk

Werk coaching - Beter in samenwerken - Beter worden in wat je doet - Loopbaanadvies - Burnout & zo

Menu

Home - Mensdingen - Leven - Psychisch - Agressie - Therapie ed. - Begeleiding - Werk - Training - Tests - IDEE - Contact & zo