Samenwerken

Leren op een evenwichtige, harmonieuze manier met anderen om te gaan.

Samenwerken een kunst een kunde

Goed samenwerken, op een evenwichtige, harmonieuze manier met anderen omgaan en daarbij jezelf niet te vergeten of te overschreeuwen, is niet iedereen van nature gegeven.

De een is wat verlegen of meer op zichzelf, de ander is juist het tegenovergestelde daarvan: heel uitgesproken en kan niemand een moment alleen laten.

Anderen vinden het moeilijk om leidinggevenden of collega's te vertellen waar het op staat, of vinden het eng hun mond open te doen tijdens een vergadering.

Weer anderen onttrekken zich, lijkt het, aan alle interactie en zijn in mindere mate aanstuurbaar. Eigenheimers met, zo heet dat tegenwoordig, autistische trekjes.

Beter samenwerken

Wij leren mensen effectiever omgaan met anderen. Beter luisteren en communiceren, beter samenwerken.

Wij werken gelaagd en verbinden het coachende met het psychologische en therapeutische. Cliënten krijgen op alle niveaus inzicht in het eigen gedrag. Daarnaast krijgen ze tools aangereikt om hun gedrag te veranderen.

In het bijzonder op het vlak van beter samenwerken werken we met een combinatie van begeleiding een op een en deelname aan een groepstraining: onze assertiviteitstraining.

De reden hiervoor ligt voor de hand. Samenwerken gaat altijd over interactie tussen jou en de ander, en daar zit een groepsdynamische kant aan die in een groepstraining veelal effectiever gedekt kan worden dan in begeleiding een op een. Groepstraining geeft op dit vlak vaak een robuuster resultaat.

Onze assertiviteitstraining is een gelaagde training waarbij mensen geleerd wordt sensitiever te zijn naar anderen, zichzelf en groepsprocessen, en daarbij congruenter te handelen.

[Assertiviteitstraining]

Pragmatisch herkaderen

Wij helpen mensen anders om te gaan met dat waarnaar ze reiken. Bieden kennis en inzicht aan; een steuntje in de rug en handvatten zodat ze op eigen kracht verder kunnen.

De ontwikkeling van de gehele persoon staat daarbij voorop. We vergeten daarbij de belangen van collega's, leidinggevenden en werkgever niet.

Onze cliënten

- Ondernemers, zelfstandigen, ZZPers en medewerkers van organisaties die aan zichzelf willen werken.

- Organisaties en bedrijven die voor medewerkers professionele begeleiding op het psycho-sociale vlak zoeken.

- Organisaties en bedrijven die bereid zijn medewerkers te faciliteren die met ons aan zichzelf willen werken.

Interview met Daisy

"Je hoeft niet alles zelf te doen"

Daisy (25). "De sfeer op mijn werk is goed, maar er wordt heel hard gewerkt. Per week deed ik thuis gemakkelijk tien uur extra, bovenop mijn contract van veertig uur. En in de vakantie bleef ik gewoon mijn mail checken. Iedereen deed dat." Tijdens een tussengesprek kreeg Daisy (25) te horen 'dat ze niet meer zo energiek was als eerst.'

[Interview]

Volgende pagina:

Jezelf ontplooien - Waar je voor staat, wat je wil, wat je in huis hebt en wat je hebt te leren.

Nuttig

Begeleiding rondom werk - Burnout & zo - Samenwerken - Jezelf ontplooien - Agressief gedrag - Hoogbegaafd & werk - Loopbaanadvies - Begeleiding 1:1 - Assertiever worden - Existentiële zaken - Rondom boosheid & agressie - Rondom hoogbegaafdheid - Assertiviteitstraining - Boosheidstraining - Persoonlijk Leiderschap - Relatietherapie - Relatieweekend - Relatieadvies - Relatietraining

Interessant

Psychische klachten - Angst - Subassertiviteit - Boosheid & woede - Stress - Burnout - Groeipijn - Eenzaamheid - Depressiviteit - Relatieproblemen - Emotionele problemen - Verdriet & rouw - Psychose - Eetproblemen - Hoogbegaafdheid - Twee werelden

Interview met Daisy (25)
"Je hoeft niet alles zelf te doen"

"De sfeer op mijn werk is goed, maar er wordt heel hard gewerkt. Per week deed ik thuis gemakkelijk tien uur extra, bovenop mijn contract van veertig uur. En in de vakantie bleef ik gewoon mijn mail checken. Iedereen deed dat." Tijdens een tussengesprek kreeg Daisy (25) te horen 'dat ze niet meer zo energiek was als eerst.'

"Toen barstte de bom", vertelt ze. Door het volgen van een assertiviteitstraining en een aantal individuele sessies merkte ze tot haar verbazing dat het helpt om je emoties onder woorden te brengen.

"Ik ben altijd gesloten geweest", weet Daisy van zichzelf. "Zodra het moeilijk werd, had ik de neiging om te vluchten en mezelf af te sluiten. Op mijn werk had ik moeite om mijn ideeën op tafel te leggen of vol vertrouwen voor een groep te staan."

Daisy werkt bij een bureau voor kwalitatief website-onderzoek. Het is haar eerste baan. "De werkdruk was groot. Ik raakte daar gestrest van, maar zag dat niet om me heen. Dus ik dacht dat het aan mij lag. Tot je op een gegeven moment tegen een muur aan loopt. Ik kreeg migraineaanvallen, maar durfde niet aan te geven dat er wat mis was."

Pas toen Daisy's werkgever benoemde dat ze niet meer leek op de Daisy die hij ruim anderhalf jaar eerder had aangenomen, moest ze toegeven: het gaat niet meer. "Ik kreeg toen meteen als reactie dat ik gerust hulp kon gaan zoeken, dat ze niet wilden dat ik me zo voelde. Dat vond ik een hele aangename verassing."

Kleinschalig en intensief

Op internet vond Daisy veel trainingsaanbod 'van grote namen en voor grote groepen', maar dat was niet wat ze zocht. "Ik wilde liever iets kleinschaligers, maar wel intensief. De assertiviteitstraining van IDEE sprak me aan: vijf sessies van één dag met een kleine groep, in een periode van twee maanden."

Achteraf is Daisy erg tevreden over haar keuze. "We deden regelmatig rollenspellen: vreselijk vond ik dat, niks voor mij! Je wordt heel erg uit je comfortzone getrokken. Maar je leert er wel je eigen gedrag door herkennen. Ik heb toen vooral geleerd dat je niet alles zelf hoeft te doen. De eerste stap is het benoemen wat er aan de hand is. Naar jezelf, maar ook naar je omgeving. Het verbaasde me dat de reacties veel positiever waren dan ik dacht, toen ik die stap uiteindelijk durfde te zetten. Uit je schulp kruipen is moeilijk, maar het werkt wel!"

Op Daisy's werk is de werkdruk intussen ook bespreekbaarder geworden. "Het onderwerp is aan het rollen gebracht doordat ik aan collega's vertelde dat ik een assertiviteitstraining volgde, en waarom. Kort daarna gingen twee collega's een vergelijkbare training doen; zij bleken die werkdruk dus ook niet goed aan te kunnen.

Dat zag het managementteam als een duidelijk signaal: vorig jaar zijn er interne trainingen voor alle medewerkers georganiseerd. Sindsdien is er echt wat veranderd. Niemand kijkt er nog raar van op als je aangeeft dat je even een half uurtje buiten moet lopen om op te laden. We houden elkaar ook in de gaten: 'Joh, neem even pauze', zeggen we soms tegen elkaar. 'Je bent al zó lang bezig.'"

Lief zijn voor jezelf

Een half jaar na de training merkte Daisy dat ze 'er nog niet helemaal was'. "In vier persoonlijke sessies heeft Conny me toen handvatten gegeven om weer mee verder te gaan. Een belangrijke les daarin was: 'wees lief voor jezelf'. Ik heb de neiging om altijd een tien te willen scoren. Ik bleef mezelf pushen totdat het 'perfect' was. Hierdoor zag ik alleen wat fout was en kwam ik tot de conclusie dat ik niks kon."

"Conny leerde me om mezelf juist even een knuffel geven als het niet ging. Eigenlijk zoals je een vriend of vriendin behandelt als die in tranen naar je toekomt. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het werkt uiteindelijk veel beter. Conny wist ook precies de goede vragen te stellen. Als ik in de praktijk bracht wat zij me aanreikte, bleek dat goed te werken. Blijkbaar is het zo simpel. Heel verrassend vond ik dat. Afgelopen jaar heb ik nog een loopbaantraject gedaan met Peter. Ook dat heeft me weer een stap verder geholpen."

Al met al is Daisy 'een stuk relaxter' geworden, vindt ze. "Dat hoor ik ook terug van mijn man. Die werd voorheen af en toe knetter van mijn rare gedachtenkronkels. Mijn contact met hem is door de training en de sessies ook verbeterd. Dat is toch een prachtige bonus?"

Interview

Dit interview is van de hand van Annelies Roon van de Schrijverij in Haarlem. © Annelies Roon.